Gasztro – sarok – Csirkemájas saláta


Ma egy nagyon finom, és olcsó finomságot szeretnék Önöknek bemutatni, amiben a csirkemájé a főszerep. A máj (legyen az csirke vagy sertés) igen fontos része a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, hiszen olyan, a szervezet számára fontos anyagokat tartalmaz, mint például ami a vas termeléséhez szükséges és szinte semmilyen más alapanyag nem tartalmazz. Ugyanakkor azt is fontos kiemelnünk, hogy a máj, minden élőlény esetében egy méreg lebontó szerv, így a fogyasztása amennyire nélkülözhetetlen, ugyanannyira törekedni kell a mértékletességre is. Havonta egy-két alkalommal fogyasztva azonban biztosan jót teszünk vele a szervezetünknek, így egy kis vitaminnal dúsítva, igazi téli energiabomba következik!

 

Csirkemájas saláta

 Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 4 főtt tojás
  • 1 fej saláta
  • 2 evőkanál metélőhagyma
  • 15 dkg császárszalonna
  • 1 evőkanál olaj

 

Az öntethez:

  • 1 mokkáskanál mustár (csípős)
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál borecet
  • őrölt bors

Elkészítés:

A salátát megmossuk, és lecsöpögtetjük. Az öntethez egy csészében villával összekeverjük a mustárt, az olajat és az ecetet. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzákeverünk 1 evőkanál metélőhagymát. Salátástálra tesszük a leveleket, és meghintjük a maradék metélőhagymával. Serpenyőben átsütjük a csíkokra vágott szalonnát, hozzáadjuk a feldarabolt májat, és nagylángon, állandóan kevergetve 4-5 percig együtt pirítjuk. Amikor jól átsült, a szalonnával együtt a salátába keverjük. A tojásokat cikkekre vágjuk, és a salátára tesszük. Azonnal tálaljuk, az öntetet pedig tálkában adjuk mellé.

Gyors, finom, és egészséges! Remélem, valamennyien kipróbálják! Jó étvágyat hozzá!

Végh Beatrix