Sümeg Város Díszpolgára 2017. évben: Papp Imre várkapitány


Sümeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 265/2016.(X. 27.) önkormányzati határozatával a város díszpolgárának Papp Imre várkapitányt választották a munkahelyteremtés, a város intézményeinek támogatása, a városi sporttevékenységek és civil szerveződések támogatása területén végzett több évtizedes, önzetlen munkássága elismeréseként.

Papp Imre összetartó családi vállalkozás vezetőjeként, a kezdetektől töretlen kitartással és lelkesedéssel dolgozik a sümegi vár, és a hozzá kapcsolódó idegenforgalmi komplexum menedzselésén, műszaki – tervezési – kivitelezési munkálatain, folyamatos fejlesztésén.

Felelősségteljes feladatain túl a város, a térség gazdasági és társadalmi életében betöltött szerepe is meghatározó. Kiemelt figyelemmel kíséri óvodánk – iskolánk működését, továbbá a város egyesületeinek, alapítványainak lelkes támogatója. Önzetlenül segít gyermekeknek, rászorulóknak, a város közösségének egyaránt. Az ő nevéhez fűződik többek között a Várkapitány díj, melyet a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért diákokat ismeri el.

Papp Imre több éve, az általa sikeresen irányított vállalkozás adójának jelentős részét támogatásként biztosítja a Sümeg Városi Sport Egyesület részére.

A támogatás révén számos sporteszköz, felszerelés vásárlása, a sportpálya, a hozzá tartozó öltözők felújítása és az utánpótlás csapatok oktatása valósulhatott meg.

Önkormányzati képviselőként is igyekszik a város és a lakosság jólétének biztosításában, fejlesztésében részt vállalni.

Papp Imre példaértékű, fáradhatatlan munkássága országos szinten is elismerésben részesült. 2013-ban a magyarországi turizmus érdekében végzett, mindig új kihívásokat kereső, munkahelyteremtő, áldozatos tevékenységéért, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Dr. Áder János köztársasági elnöktől.

Papp Imre Sümeg város és idegenforgalma fejlődése, gyarapítása, a munkahelyteremtés és a civil közösségek felkarolása érdekében kifejtett áldozatos munkásságával, méltán szolgált rá Sümeg Város Önkormányzatának elismerésére.