Sportnap és Sümeg Trail


Az idei ősz is tartogat színes programokat. Éppen csak elkezdődött ez az évszak, máris egy egész hétvégét megtöltöttek a szervezők főként hagyományőrző rendezvényekkel.  

A város kiemelt sporteseménye, a Sümeg Trail már ötödik éve hódít. Idén számos sportprogramot is társítottak hozzá az Emlékház udvarán a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület “Hátszéllel még a hálózatépítés is könnyebb” című Leader pályázata jóvoltából.

Reggel jóga, bemelegítés, egészségügyi szűrőprogram, hangtál meditáció, a Palotakertben ügyességi játékok, jiu- jitsu edzés és helyi táncosok produkciói színesítették a délelőttöt.

 

Ötödszörre gyűltek össze Sümegen a futás szerelmesei. Ismét lázas izgalommal készültek a nagy megmérettetésre, a sümegi különleges és szépséges pálya meghódítására.

A futók 185-en voltak, négyféle távon versenyezhettek, választhattak az édes, csemege, csipős és erős megmérettetések közül. A távot mindenki szerencsésen teljesítette, kiváló eredmények születtek.

EREDMÉNYEK LISTÁJA

 

A futóverseny lendületes zajától elvonatkoztatva, a sportos délelőttön az Emlékház udvarán jóga órát tartottak szép számú résztvevővel.

Egy másik lecsendesedés is követte a jógaórát, a tibeti hangtál meditáció.

A programok mellett, aki az egészségi állapotát kívánta ellenőrizni, megtehette az Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából, vérnyomás – és vércukormérésre került sor, valamint testtömeg mérésre.

Ezen a délelőttön mindenki találhatott kedvére való sportprogramot, választhattak a mozgások kedvelői a kínálatból. Mondják, szeptember sok tekintetben  az újrakezdés időszaka, talán voltak, akik most határozták el, hogy több mozgást, többféle sportos tevékenységet iktatnak be hétköznapjaikba, s válnak ezek napi rutinná. Ez pontosan találkozott a szervezők elképzeléseivel.