A labdarúgó szezon értékelése


A koronavírus járvány miatt március 16-tól az MLSZ elnöksége felfüggesztette a bajnokságokat, majd május 4-én minden országos és megyei bajnokságot lezárt. A megyei bajnoki táblázatok jelenlegi állapota a záró táblázat. A bajnokságoknak nem lesz hivatalos végeredménye, így nem lesznek bajnokok, a végeredmény alapján feljutók és kiesők.

Az MTD Hungária megyei első osztályában szereplő sümegi labdarúgók a 2019/2020-as bajnokságra való felkészülésüket 2019. július 12-én kezdték el rendszeres heti két edzéssel, előkészületi és Magyar Kupa mérkőzéssel.  A játékosok közül többen problémák, munkahelyi elfoglaltságok, sérülés, üdülés miatt hiányoztak a felkészülésekről.

A tavaszi szezonra a téli felkészülést 2020. január 10-én kezdték el szintén heti két edzéssel, öt Téli Kupa mérkőzéssel.  Az előző 2018/2019-es bajnoki évadhoz viszonyítva nagy játékos mozgás nem volt, a csapat gerince együtt maradt. A célkitűzés a csapat előtt  minél több mérkőzés megnyerése, biztos megyei első osztályban való további szereplés a rendelkezésre álló képesség és létszám függvényében. Lényeges építeni a jó kapcsolatot a csapaton belül, egységes közösséget, amelytől erős és sikeres lehet egy klub. Fejlődni kell mindenképpen a fegyelem és a taktikai tudás terén.

Az elért eredményt illetően a csapat a kieső helyen zárt a bajnoki tabellán. A szerényebb teljesítményt nagy mértékben befolyásolta a szakmai hiányosság mellett a csapat összetétele és lehetőségeik / munkaköri elfoglaltság, vidéki munkahely, tanulás, sérülés, betegség/.  A kevés győzelmet szerénységgel kezelte a csapat, s alázatosan készültek a következő mérkőzésekre, hogy a kitűzött célt elérjék. Az előforduló hibák ellenére folyamatosan fejlődtek Lázár edző úr jó szakmai munkavégzése mellett, ami a tavaszi mérkőzéseken már megmutatkozott, illetve a bajnokság felfüggesztése előtti tapolcai mérkőzésen be is igazolódott, hiszen vesztes állásból tudtak fordítani és így megnyerték a mérkőzést. Látszott már korábban is, hogy ütőképesebb lett a csapat játékban, küzdeni tudásban egyaránt, s vártuk a jobb szereplést a folytatásban, s úgy gondolom a kitűzött célt csapatunk elérte volna, de sajnos március 16-tól felfüggesztésre került a bajnokság a járvány miatt. Természetesen egyetértünk az MLSZ döntésével, az egészség az első minden ember számára!

Az utánpótlás korosztályaink szereplésénél nem az eredmény az elsődleges szempont, de nyilván a sikerélmény sem elhanyagolható a fiúk számára. A Veszprém megyei bajnokságban szereplő U -14-es korosztályos csapatunk a dobogó 3. helyén végzett eredményes játékával. Az U-19-es, illetve a kiemelt bajnokságokban az U-14, U-15-ös korosztályok gyengébben szerepeltek. Az elért eredmények ellenére úgy gondolom a szakmai munkavégzés jó kezekben van Gőcze Gyula, Szakonyi Tibor, Bogdán István, Markó Gergő urak személyében, akik szakmai és pedagógiai hozzáértéssel nevelik a felnövekvő nemzedéket. Működik a Bozsik program is tornarendszerben.

Az eddig leírtakat az alábbiakkal kívánom zárni: elfelejteni, ami eddig rossz volt, csak előre nézni. Minden játékosnak magáénak kellene, hogy érezze:  Hit, fegyelem, alázat = Eredményesség! Vallom, hogy gyengébben játszani lehet, de szívtelenül soha! Úgy gondolom, az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét, amely fontos építőkövei lehetnek az önbizalom, a hit újjáépítésében. Fontos, hogy minden játékos a rá bízott feladatokat pontosan elvégezze. Ha ez megvalósul, jönnek a győzelmek is! Fontos lenne megtalálni még azokat az embereket, játékosokat, akikkel egy nemesebb célért lehetne küzdeni a jövőben! Tudom, hogy ha valakinek nincsenek elérhetetlennek tűnő céljai, akkor az elérhetőket sem tudja teljesíteni!

Köszönöm edzőink felelősségteljes, jó szakmai munkavégzését, valamint csapataink játékosainak munkáját.

Köszönöm a Kedves Szurkolóinknak a biztatást, a város önkormányzatának és szponzorainknak a támogatást és segítséget!

A következő 2020/2021-es bajnoki évadra EREDMÉNYESSÉGET, közös együttműködést, gondolkodást és megértést kívánok!

Hajrá Sümeg!

Fazekas  László

szakosztályvezető