MÁRTON NAPI HAGYOMÁNYOK ÓVODÁNKBAN


November első hete óvodánkban a Márton napi hagyományok, szokások megismerésével telt. A gyermekek libás dalokat, mondókákat tanultak, libaformákat díszítettek különböző technikákkal. Nem maradhattak el a libákról szóló mesék sem.

Óvodai szinten az idei nevelési évben egy kicsit rendhagyó módon ünnepeltük Szent Márton napját. Kolléganőim ötlete alapján a Népkertbe vonultunk közösen és ott emlékeztünk meg erről a jeles napról. Mindkét épületből 16 órakor indultunk, mindenki lámpása szépen pislákolt, míg a népkertbe érkeztünk. A Süni csoportosok rövid kis műsort adtak elő Szent Márton életéről, majd közös tánc és éneklés kezdődött Belényesi Barnabás gitárkíséretével. Nagyon jó hangulatot teremtett, hiszen vidám dalok szerepeltek a repertoárjában, amelyeket a gyermekek is énekeltek vele együtt. Természetesen libás dalok is elhangzottak.

A Szülői Szervezet tagjai az előadás alatt lila hagymás libazsíros kenyérrel és meleg teával kínálták a részvevőket. Az előadás közben hamar besötétedett, és akkor vettük észre, hogy milyen jó szolgálatot tettek lámpásaink.

Köszönjük a Szülői Szervezet segítségét!

                                                     

Bécsiné Ruzsa Krisztina
 óvodapedagógus