Sikeres volt az első Karitász Bál


Első alakalommal szervezték meg Sümegen a Karitász Bált. Több mint száz vendég töltötte a szombat estét a szépen feldíszített óvoda tornatermében.

Első alakalommal szervezték meg Sümegen a Karitász Bált. Több mint száz vendég töltötte a szombat estét a szépen feldíszített óvoda tornatermében.

 

Az esemény fő gondolata az volt, hogy erősödjünk egymásból – mondta Lovró Krisztina, aki a helyi csoport nevében köszöntötte a vendégeket.

 

Ez a bál a jótékonysága mellett azt is bizonyítja – mondta Végh László polgármester – hogy a katolikus keresztény emberekből sem hiányzik a jókedv.

 

Nagy József kanonok is az örömre hívta fel a figyelmet. Evangéliumi üzenet van az örömnek, hisz Jézus tanításának a lényege is az örömhír. Szükségünk van egymásra, s ha mással nem is, de egy mosollyal mindenképpen segíthetünk egymáson.

 

Szijártó László atya, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatója méltatta a helyi csoport munkáját, és jó kezdeményezésnek tartja a bált is. Mint mondta, mindenki, aki valaha tett valami jót valakivel, az már karitász tag, hisz ezzel a katolikus szervezet munkáját végzi. Megköszönte az önkormányzat támogatását, majd felolvasta a bál fővédnökének, Dr. Udvardy György veszprémi érseknek az üdvözlő levelét.

 

A sümegi karitász csoport tagja egy nagy családnak, mondta Zagyva Richárd, országos karitász igazgatóhelyettes. Egy olyan családé, amit a szeretet fog össze az egész világon. És ez itt ezen a bálon is átérezhető, hisz a jókedv mellett a jótékonyság is szem előtt van azzal, hogy a bál bevétele a rászorulók megsegítésére lesz majd fordítva.

 

A köszöntők után az iskolások szórakoztató, de mégis elgondolkodtató műsora következett.
Majd Pintér Veronika és Pintér Zoltán adott elő népszerű slágereket.

 

A műsorokat Lendvai Zoltán atya zárta, akit úgy is ismernek, hogy a gördeszkás pap. Zoltán atya ezzel a fiatalok körében népszerű sporteszközzel „prédikál”, vagyis ez által jut közelebb a fiatalokhoz, hogy megismertesse velük Isten igéjét.

 

A bemutatók után a vacsora következett, majd hajnalig tartott a mulatság.