JUBILÁLÓ FESZTIVÁL


Idén már 10. éve került megrendezésre az Al Ahram Hastánc Fesztivál. Hagyományosan augusztus közepén, a nagysikerű Végvári Napok hétvégéjén és helyszínén, a török kort és a lovagkort megidéző történelmi programokat színesítve lépnek színpadra a táncosok, a vendégek legnagyobb örömére.

Idén négy látványos gálaműsoron mintegy 150 táncos – köztük öt nemzetközi hírű sztárvendég – mutatta be az orientális táncok szépségét és sokszínűségét. A klasszikus közel-keleti folklór stílusoktól kezdve a fúziós táncokon (salsa orientál, flamenco, bollywoodi) át egészen a modern amerikai törzsi stílusig számos izgalmas koreográfiát láthattak a nézők.

A táncosok és kísérőik az ország egész területéről érkeztek a szervező, Mikola Nikoletta és a Sümegi Hastánc Egyesület hívására, így a fesztivál a meghirdetett programokon túl a szakmai találkozásoknak is kiváló alkalmat biztosított.

Székely Maya, Schäfer Katalin, Varga Alexandra, Nemesházi Bernadett és Bartos Noémi sztárfellépők szakmai kurzusain vehettek részt a táncosok és más érdeklődők. A továbbképzésekhez a Hotel Kapitány nyújtott ideális helyszínt, ahol évről évre tárt karokkal fogadják a táncosokat és a fesztivállátogatókat.

A sokrétű szakmai és fesztiválprogram a pályázati támogatások (Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Együttműködési Alap) és a helyi támogatók (Hotel Kapitány**** Wellness, Euromédia Digitális Hangstúdió, Csicsics Fotó) segítsége nélkül nem jöhetett volna létre, köszönet a támogatásukért!

Sümegi Kata