Örökségvédelmi tábor


12. alkalommal került sor a ceglédi és a sümegi fiatalok közös örökségvédelmi táborára. A két település városvédő egyesülete felváltva várja a lokálpatrióta fiatalokat, egyik évben Cegléd, a másokon Sümeg ad otthont a helyi értékek iránt fogékony iskolásoknak. Idén Sümegre került a sor. A táborozók a település értékeinek megismerése mellett tevékenyen is részt vettek a település szebbé tételében. Fő projektjük idén a 84-es számú út alatt húzódó aluljáró kifestése volt.

A Sümegi Városvédő és Szépítő Egyesület odaadó tevékenysége köztudott a városban. Kezük nyoma az épített környezetben is fellelhető, de szellemi továbbörökítést is végeznek.

A két település – Sümeg és Cegléd – városvédői keltették életre azt a tábort, ahol a településükért tenni akaró gyerekeket aktív városvédőkké kívánják nevelni.

A táborozó városvédő gyerekek a gimnazisták által elkezdett szépítő, javító munkát folytatták a 84-es számú út alatt húzódó aluljáróban, ez volt az egyik céljuk. Másrészt idén is megszabadították a város turisztikailag frekventált környékét a szeméttől.

A szervezők – élükön Bókkon Gyula egyesületi elnök, táborvezető – hálásak a résztvevőknek, és kiemelték, külön köszönet illeti meg azokat a felnőtt városvédőket, akik egész héten segítették a tábor munkáját. Név szerint: Adorján Gézáné, Badics Ilona, Flibért József, Szabó Jánosné, Holczer Györgyné.

 

 

 

Támogatók:

Belvárosi Pékség;
Édenkert zöldség-gyümölcs bolt – Kiss Ervin;
Papp Imre és családja;
Sümegi Rétesház – Cseh Károly;
Sarvaly Zrt.;
Sümegi Közszolgáltató Kft;.
Margaréta virágbolt;
Flórián téri zöldség-gyümölcs bolt;
Helikon Kastélymúzeum, Keszthely – Pálinkás Róbert igazgató;
Hunyady Szabolcs borász;
Szabó János.