Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Közösségek hete Sümegen – A hely, ahol jól érzed magad!

2019. május 7. @ 12:00 - 2019. május 11. @ 12:00

Sümeg város intézményei és civil szervezetei összefogtak azért, hogy egy kellemes, tavaszi, gesztenyevirágos közösségi hetet szervezzenek meg együttműködve május 7. és 12 közötti időszakban.

A Közösségek Hete országos rendezvénysorozat a közösségek ünnepe, melyet immár harmadik alkalommal hirdet meg a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás (EFOP-1.3.1-15-2016-00001) kiemelt projekt keretei között a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma. A rendezvénysorozat a közösségekben rejlő értékekre hívja fel a figyelmet, s a közösségi kezdeményezések erejét, a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánja láthatóvá tenni.

Tervezünk könyvtári foglalkozásokat a Madarak és fák napja apropóján, bekukkanthatunk az erdő élővilágába, újra lehet könyvet örökbe fogadni, Adj esélyt egy tudóskönyvnek címmel. Közösségi beszélgetést és a környezeti fenntarthatóságról szervezünk, fórumot. A Manófaktúra Kézműves Ház, Régiből újat! Kézműves foglakozással és kiállítással készül. Lesz múzeumi közösségi fotókiállítás, Sümeg régen és most címmel. Sümegi életképekről szóló könyvbemutatóra, Közösségi örömtáncra és Levendula családi alkotóműhelyre hívjuk a közösséget.

A gasztronómia kedvelői pedig megkóstolhatják a vidékünk ízeit, egy Helyi termék tízórain az Aktív Nagyikkal, ahol helyben sütött sümegi lángost, a Sümegtej finom sajtjait, a Bella manufaktúra gyógynövényszörpjeit, helyi mézeket kóstolhatnak, közben pedig méhészeti előadáson és Nemeshanyi csipkebemutatón is részt vehetnek.

A kalandra vágyók a Közösségek hete hétvégéjén elveszett könyveket is kereshetnek a városunk területén, a Találj meg könyvet akció keretében. 

Együttműködők, szervezők: Kisfaludy Művelődési Központ, Könyvár és Emlékház, Sümeg Város Önkormányzata, Evenita Közösségépítő Egyesület, Iván Anita, Manófaktúra Kézműves Ház, Kovács Szilveszterné Andrea, Aktív Nagyik, Famulus Vidékfejlesztési Egyesület

Támogatók: Éltető Balaton-felvidékért Egyesület, Sümegtej, ifj. Tóth Tamás, PRO&FLOR Kft. Sümeg Média Centrum Kft.

 

Várunk mindenkit sok szeretettel!

 

Közösségek hete szervezői

 

Részletek

Kezdés:
2019. május 7. @ 12:00
Vége:
2019. május 11. @ 12:00