Ultramodern készülék a Járóbeteg Szakellátó Központban


100 %-os támogatással, Európai Uniós pályázat kapcsán (EFOP 2.2.19-17) nyert a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ több mint 160 millió Ft-ot. Megérkezett, és már a betegek rendelkezésére áll az eszközfejlesztés első modern készüléke, egy színes ultrahang készülék, melyet a nőgyógyászati szűrések illetve a terhességek kimutatása során használnak majd elsősorban.

Lejárt az ideje a kisképernyős és – mindössze 7 éves -, de már modernek nem mondható ultrahang készüléknek, mely csak az alapokat tudta. Felváltotta a pályázati forrásnak köszönhetően egy friss fejlesztésű ultramodern készülék. Ezt követően ennek színes kijelzője mutatja majd egy-egy új élet fogantatását – többek között.

A színes monitor számos felismerést könnyít meg a kezelőorvos számára. A különböző ciszták és rossz indulatú daganatok egyértelmű elkülönítése valósulhat meg, valamint szülészeti esetekben jól lehet látni a terhesség életképességét és a különböző elváltozásokat, vészhelyzeteket a terhesség utolsó heteiben – emelte ki a készülék birtokba vételekor el Dr. Varga Tamás nőgyógyász főorvos.

Szabó Krisztina ügyvezető tájékoztatása szerint az eszközbeszerzések folytatódnak a következő hetekben a pályázati támogatásnak köszönhetően. A korszerű géppark telepítése folyamatosan történik, május hónapban új, nagy értékű mammográffal és digitális röntgennel, szívultrahanggal, új generációs fizokoterápiás készülékkel gyarapodik a szakintézmény, ezzel együtt a város illetve a Sümeg környékén élő lakosság.