A város polgármestere a megyei önkormányzat képviselője lett


A Veszprém Megyei Önkormányzat képviselőjévé választották Végh Lászlót, Sümeg város polgármesterét. Letette az esküt, ezzel el is kezdte az érdemi munkát a megye testületében.

A veszprémi vármegyeháza impozáns épülete 131 éve áll már, a közigazgatási szervezetnek helyet adva. Itt dőlnek el a megye dolgai, itt ülésezik a megyegyűlés. Mától kezdve ez a történelmi hangulatú Szent István terem Sümeg város polgármesterének is a munkahelye, hiszen a polgármesteri teendők mellett a megyei önkormányzat közgyűlésének tagjává választották. Erre azért kerülhetett sor a ciklus derekán, mert Fenyvesi Zoltán alelnök megbízatásáról lemondott az áprilisi választások után. Megüresedett képviselői helyét kínálták fel Végh Lászlónak.

Végh László az ülésen történt döntés értelmében tagja lesz Pénzügyi és Ellenőrzési valamint a Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottságnak, továbbá a megyei értéktár bizottság alelnökeként vesz részt a megyegyűlés munkájában.

A megyegyűlés új alelnököt is választott Vörösmarty Éva személyében, aki több szakmai bizottság munkájában vett részt tagként, a 2014-től kezdődő ciklusban pedig a Veszprém Megyei Értéktár Bizottságot vezette. A megyegyűlés újonnan megválasztott alelnöke társadalmi megbízatásban látja el tisztségét.