Nagy sikere volt idén is a mézes reggelinek


Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület rendezte meg idén is az Agrárminisztériummal és természetesen az általános iskolákkal közösen az Európai mézes reggeli elnevezésű programot. a kezdeményezéssel ezúttal is a mézfogyasztást népszerűsítették. A programhoz csatlakozott a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola is.

Az Európai mézes reggeli egyre népszerűbb hazánkban. Az elmúlt évben több mint ezer óvodában és iskolában jártak a méhészek, így közel 170 ezer gyermek kapott mézes reggelit.  S a finomságok mellé tanulnivaló is járt bőségesen. Helyi méhészegyesületek, termelők, szaktanácsadók segítségével ismerkedhettek meg a gyerekek a leggyakoribb hazai méhfajtákkal, bepillantást nyerhettek a méhek különleges életébe.

A sümegi diákoknak Söjtöri Dezsőné igazgatóhelyettes tartott előadást, hiszen családi tapasztalatai alapján sok érdekességet tudott mesélni és fotókkal is készült a családi albumokból. Bár ebben az évben már nem foglalkoznak méhekkel, sok-sok emlékezetes élményük volt a mézet gyűjtögető rovarokkal. A méhek a gyerekek képzeletét is megragadták, sokféle alkotás született ügyes kezeik nyomán.  A legnagyobb sikere azonban a reggelinek volt. Friss ropogós vajas kenyér, s rácsorgatva az édes méz, melyet helyi méhészek ajánlottak fel.

A méz felajánlásáért köszönetet mond az iskola az alábbi méhészeknek: 

  • Bódai László – Bazsi,
  • Furján László – Bazsi,
  • Parragi József – Sümeg,
  • Tóth Péter – Sümeg.