Vállalkozói támogatás a mentőállomásnak is


A Metrical Kft. a tavalyi év bevételei alapján támogatja a városban működő tűzoltóságot, a mentőállomás valamint a rendőrőrs működését.

A mentőállomáson az adomány átadására március 3-án került sor. Részt vett az eseményen Nátrán Albin megyei vezető mentőtiszt, aki nagyra értékelte az adományozást. Kiemelte, az Országos Mentőszolgálat mindent megtesz a működés biztosítása érdekében, de minden segítség hasznos.

Kovács Tibor, a mentőállomás vezetője büszkén vette át az adományt, a közel 160 000 Ft-ot, amelyet ebben az évben a mentőállomáson dolgozók komfortérzetének növelésére fordítanak.  

Horváth Lajos, a Metrical Kft. ügyvezető igazgatója adta át az ünnepélyes alkalmon az adományozott pénzösszeget, s kifejezte, a lehető legjobb helyre kerül, hiszen az életmentő tevékenységek mind fontosak, de leginkább a gyors és szakszerű mentőállátás jelentőségét emelte ki.

A korábbi évek támogatásaiból elsősorban a mentéstechnikai eszközök beszerzésére nyílt lehetőség. A mentőállomás gépkocsiparkja most kiváló állapotban van, egy vadonatúj és egy két éves járművel tudják ellátni a felmerülő feladatokat.