Sikert sikerre halmoz a sümegi Zafirah Hastánccsoport


Sikert sikerre halmoz a sümegi Zafirah Hastánccsoport

Hatodik alkalommal került megrendezésre a Connector Táncfesztivál Veszprémben, melyen eddig minden évben részt vett a sümegi Zafirah Hastánccsoport.Idén is megragadták a lehetőséget, hogy a kiváló szakemberekből álló zsűrik és a döntnökök előtt mutassák meg legújabb koreográfiáikat, mely által egyfajta visszacsatolást és építő kritikát kaphattak fejlődésük érdekében. A két napos rendezvény folyamán 14 táncstílusban összesen kétezer táncos mérettette meg magát.

A Zafirah táncosai – Csarmasz Stella, Farkas Alexandra, Nagy Natália, Nagy Réka, valamint koreográfus és táncos: Fehér Barbara – ismét kitűnő eredményekkel tértek haza. Idén két koreográfiával készültek, melyekkel felnőtt hobbi fúziós hastánc kategóriában indultak. Kvartett alkategóriában “Fátylat rá” című dupla legyezőfátylas koreográfiájuk első helyezést ért el.És szintén a dobogó legfelső fokára állhattak csoportos táncukkal, a „Fátyolfantázia” című koreográfiával.

A zsűri értékelésekor kiemelte, hogy mennyire nézhető, igényes hastáncot láttak.

Egy kis érdekesség, hogy 2014-ben ezen a versenyen szerepelt először Stella és egy évvel ezelőtt debütált két akkori legújabb tagja a Zafiráhnak, Nati és Réka.