Sikeres a sümegi Egészségfejlesztési Iroda működése


2017-ben nyújtotta be a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központot működtető nonprofit kft. az Egészségfejlesztési Iroda létrehozására irányuló pályázatot, s az Iroda 2018. március elsején elkezdte működését, köszönhetően a több mint 82 millió támogatásnak.

Az Egészségfejlesztési Iroda tevékenysége hatással volt a sümegi és a környékbeli lakosok egészségtudatos szemléletének fejlődésre, a betegségekkel kapcsolatos megelőzés, a szűrővizsgálatok fontosságára. Számos rendezvényen, falunapokon vettek részt az egészséges életmód népszerűsítésével, egészségnapokat szerveztek, betegklubokat hoztak létre, több mint ötezer főt értek el.  A pályázati időszak a mai napon befejeződött, ám az EFI működése egy újabb kormányzati támogatással biztosított a következő 3 évben.

A pályázati két éves időszak lezárása alkalmából a kistérség polgármestereinek, hivatali dolgozóknak tartottak munkahelyi szűréseket, és egyúttal értékelték ünnepélyes keretek között tevékenységeiket.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, az egészségügyben az elmúlt években nagy ívű, soha nem látott fejlesztések valósultak meg.

Természetesen, ez az a terület, amelybe nem lehet eleget bele tenni, mindig lehet még jobb, még újabb műszerekkel, még több orvossal. Megnyugvásra ad okot, hogy Veszprém megye is sokat fejlődött, s kiváló szakemberekkel ellátott, igazolja ezt a Sümegi Kistérségi Szakellátó Központ működése is, mely fejlesztéseivel igazán előkelő helyet foglal el a hasonló intézmények körében.

Végh László polgármester, a Sümegi Kistérségi Többcélú Önkormányzati Társulás elnöke is nagyra értékelte a sümegi Egészségfejlesztési Irodában végzett munkát.

Elérte a tevékenység a fő célt – monda -, mely szerint arra buzdítsuk a lakosságot, hogy milyen fontos az egészségünk, milyen fontos az odafigyelés.  A sümegi EFI sok rendezvényt valósított meg, ezzel sokat tett a sümegi lakosok egészségtudatos szemléletformálásán túl a kistérségben a közösségi jó hangulat kialakításáért.  

Szabó Krisztina ügyvezető igazgató elmondta, az egészségügyi ellátórendszerben nagy szerepe van az EFI-nak, országos hálózatot alakítottak ki, több mint 100 sümegihez hasonló iroda működik.

Köszönetét fejezte ki minden közreműködőnek, az EfI iroda dolgozóinak, a projektmenedzsmentnek, a szakorvosoknak, háziorvosoknak, akik részt vettek a megvalósításban. A legnagyobb eredmény – fogalmazott-, hogy a lakosság aktívan fogadta a lehetőségeket, s reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban is hasonló aktív részvételre számíthatnak.

Az EFI iroda működése tehát folytatódik, további 3 éven át a lakosság szolgálatában!


1 Trackback / Pingback

  1. Hamis érettségi, szabálytalan uniós beruházások, illegális hulladék – zűrös ügyek a kisvárosban - Északhírnök

Comments are closed.