Nyáron is biztonságban


Nyáron is biztonságban

 

A nyári időszak beköszöntével a strandokon és azok környékén visszatérő ellenőrzéseket hajtanak végre a tapolcai rendőrök.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a 2017-es turisztikai idényében is fokozott figyelmet fordít az illetékességi területen elhelyezkedő strandokra látogatók zavartalan és nyugodt pihenésére. Ennek keretében bűnmegelőzési jelleggel a szolgálatban lévő állomány napi visszatérő ellenőrzéssorozat keretében ellenőrzi a strandok területét, ezzel növelve az ott tartózkodók biztonságérzetét.

A rendőrök folyamatosan kapcsolatot tartanak a fürdő vezetésével, az ott szolgálatot teljesítő biztonsági szolgálattal és a vendéglátó egységek üzemeltetőivel is.

Annak érdekében, hogy az ide látogató turisták, vendégek sérelmére elkövetett bűncselekményeket csökkentsék, a járőrök a strandok mellet kiépített kempingekben, szórakozóhelyeken és parkolókban is.

Az alábbi bűnmegelőzési tanácsok betartásával csökkenthető az áldozattá válás esélye:

 

  1. Ha lehet, ne gépkocsival közelítse meg a strandot! Így nem kell az esetleges forgalmi dugó vagy a parkolás miatt idegeskednie.
  2. Ha mégis autóval megy, az utastérben ne hagyjon értéket, még üres táskát sem! A csomagtartó sem nyújt 100% biztonságot.
  3. Ellenőrizze, hogy lezárta-e a gépkocsit!
  4. Még rövid időre se hagyjon gyermeket vagy háziállatot a parkoló járműben, mert rövid idő alatt hőgutát kaphatnak!
  5. Ha kerékpárral megy, és van rá lehetőség, a strand területén zárja le!
  6. A parton vagy a medence szélén törölköző alá rejtett pénz, telefon, slusszkulcs nincs biztonságban. Ez az első hely, ahol a tolvaj megnézi.
  7. Vegye igénybe a strand értékmegőrzőjét!
  8. Ha gyanúsan viselkedő embert lát, jelezze a strand személyzetének vagy a rendőrségnek! Sokszor utólag derül ki, hogy volt, aki látta a tolvajt, mégsem tett semmit.

Ha mégis bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul tegyen bejelentést személyesen a Tapolcai Rendőrkapitányság ügyeletén (8300 Tapolca, Ady Endre utca 2.) vagy hívja a 87/413-322-es telefonszámot, illetve a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó számok valamelyikét!

 

 

Nagy Judit

megelőzési főelőadó

Tapolcai Rendőrkapitányság