Lopás és garázdaság miatt őrizetben


Egy napon belül elfogták a tapolcai rendőrök azt a badacsonytördemici férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmények elkövetésével.

A Tapolcai Rendőrkapitányság garázdaság vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 33 éves badacsonytördemici lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2017. március 1-jén délután egy sümegi üzletből több százezer forint értékben szerszámgépeket, egy áruházból és egy italboltból több tízezer forint értékben szeszesitalokat lopott el, egy dohánybolt bejárati ajtaját pedig berúgta. Az éjszaka során egy sümegi üzlet bezárt bejárati ajtaját és a kirakatüvegét ütötte, rúgta, majd a parkolóban egy személygépjármű ablaküvegét kővel betörte.

A bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtése eredményeként 2017. március 2-án Sümeg belterületén elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 33 éves férfit, előállították a Sümegi Rendőrőrsre és gyanúsítottként hallgatták ki. A járőrök a gyanúsított ruházatának és csomagjának átvizsgálása során a bűncselekmények elkövetéséből származó műszaki cikkeket találtak, melyeket lefoglaltak.

Nagy Judit

megelőzési főelőadó

Tapolcai Rendőrkapitányság