Jubiláló Ramassetter napok


JUBILÁLÓ RAMASSETTER NAPOK

 

Az általános iskola életében kiemelt helyen szerepel, már hagyományszámba menő esemény a Ramassetter Napok, amelyet ebben a formában – az iskola önállósodása – 2007 óta rendeznek meg.

Tartalmas, programokban gazdag hetet bonyolítottak le. Délutánonként a különböző tantárgyak versenyei zajlottak. Informatika, matematika, környezetismeret, angol és német nyelvi versenyen, szavalóversenyen mérhették össze tudásukat a tanulók. Pénteken került sor az eredményhirdetésre. Dicséretre méltó eredmények születtek, az iskolások kitettek magukért.

A hét eseményeit a péntek délutáni záróesemény, a Tavaszi Bál – más néven Ramassetter Bál – koronázta meg. Nagy számban tanárok, szülők, testvérek és egykori diákok kíváncsian várták az előadást. A nyolcadik osztályosok bécsi keringővel nyitották a programot, ez volt a fő műsorszám, melyet Fehér Barbara tanított. Csodaszép fehér ruhában tündöklöttek a lányok, és elegáns fiatalemberek tettek tanúbizonyságot táncos tudásukról. Az előadásra való felkészülés, próbafolyamat épp oly izgalmas és jó hangulatú volt, mint maga a nyilvános szereplés. Lelkesen, szorgalmasan gyakoroltak a fiatalok, melynek meglett a gyümölcse. A tánc nagy sikert aratott, a közönség ismétlést kért. Büszkén tettek ennek a kérésnek is eleget.

A bál nem maradhatott bálkirály és bálkirálynő nélkül. A diákok szavazatai alapján Csizma Blanka és Iván Gergő érdemelte ki a címet. Végezetül a bálozók, Szokoli Kristóf és Lampert Viktor, egykori Ramis diákok által kaptak talpalávalót a további ünneplésre.

Az esemény nem jöhetett volna létre, ha nincs összefogás. Kiemelkedő segítők között említhetjük a szülői szervezet, a tanulmányi versenyeket lebonyolító tanárok és Horváth Stefánia tevékenységét. Komoly munkával járultak hozzá a Ramassetter napok sikeréhez.