Idén tavasszal: országgyűlési képviselő választás lesz


Idén tavasszal: országgyűlési képviselő választás lesz

 

Április 8-ra írta ki az országgyűlési képviselők választását Áder János köztársasági elnök.  A választás kitűzésével azonban hivatalosan még nem kezdődött meg a kampány, mert az a választást megelőző 50. napon, azaz február 17-én indul.

Az országgyűlési képviselők választása egyfordulós, a választópolgárok két szavazattal rendelkeznek: egyrészt voksolhatnak arra, kit szeretnének az egyéni választókerületükben (ebből 106 van) képviselőnek, másrészt a másik íven arról dönthetnek, hogy az országos pártlistáról melyik pártot támogatják. Az országos listán 93 országgyűlési mandátum sorsa dől el.

 

Február 9-én kezdik a választásról szóló értesítők kiküldését, amelyet valamennyi magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár megkap, jelenlegi állás szerint 7 946 127 ember. A határon túli, magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok száma 319 152. Jelenleg az összes választásra jogosult választópolgár száma 8 265 279.

 

A választási kampány február 17-én kezdődik. A jelöltajánlás kezdete február 19-e, az egyéni jelöltek március 5-ig gyűjthetik az aláírásokat.

 

Veszprém megye 3. számú választókerületében – melyhez Sümeg is tartozik -, Fenyvesi Zoltán lesz a Fidesz-KDNP jelöltje az április 8-i országgyűlési képviselőválasztáson a Fidesz Országos Választmánya döntése értelmében. Ezt maga a kormánypárti politikus jelentette be sümegi sajtótájékoztatóján.

 

Fenyvesi Zoltán elmondta: a választóknak 2018-ban lehetőségük van nyugodt, megfontolt döntést hozni. Egy optimista, biztonságos, gyarapodó és sikeres ország polgáraiként arról dönthetnek a környékünkön élők, hogy ők is csatlakoznak-e az országhoz.

 

Meg kell védenünk azokat az értékeket, hagyományokat és kultúrát, amelyet őseink ránk hagytak. Ezt szimbolizálja sajtótájékoztatónk helyszíne is, hiszen Sümeg a középkorban otthona és védelmezője volt keresztény kultúránknak. Meg kell védenünk azokat az eredményeket, amelyeket az elmúlt években a magyar kormány az emberekkel közösen ért el. Meg kell erősítenünk a szakképzést, hogy a helyi cégeknek legyen elég szakemberük. Fel kell lendítenünk a turizmust, ami ennek a vidéknek a kitörési pontja” – fogalmazott a képviselőjelölt.

 

Hozzátette: „Ki kell mondani a nyilvánvalót: ha egy országgyűlési képviselő jóban van a kormánnyal, akkor az jó az általa képviselt településeknek. Nem azért, mert a támogatásokat pártpolitikai alapon osztogatják – ha ez így lenne, akkor Szeged például soha nem kapott volna milliárdokat az Orbán-kormánytól –, hanem azért, mert az együttműködéshez méltányosság, korrektség és profizmus kell.”

 

Hangsúlyozta, hogy számára ez a vidék a világ közepe. Becsüli az itt élők erőfeszítéseit, tenni akarását. Megválasztása esetén a kormány támogatásával biztonságot, nyugalmat, munkahelyeket és gyarapodást fognak hozni ennek a régiónak. „Azért akarok bekerülni a Parlamentbe, hogy a lehető legtöbb fejlesztési forrást hozzam el Ajkának, Tapolcának, Sümegnek és az egész Balaton-felvidéknek” – jelentette ki Fenyvesi Zoltán.

 

Sümeg város polgármestere, Végh László elmondta a jelöltet bemutató sajtótájékoztatón, hogy Sümeg térségének fontos, hogy Fenyvesi Zoltán legyen az országgyűlési képviselő, aki az elmúlt időszakban bizonyított, hiszen annak ellenére, hogy jelenleg nem képviselő, nagyon sok mindenben segítette, segíti a térség lakóit. Remélem, 2018. áprilisa után már mint országgyűlési képviselő teheti ezt meg – hangsúlyozta. Várom április 8-át, várom a jó eredményt! Fenyvesi Zoltán Sümegnek is, Tapolcának is, Badacsonytomajnak és természetesen szülővárosának, Ajkának és minden választókerületi településnek a legnagyobb barátja, patrónusa volt, maradt és lesz is.