Gasztro-sarok
Sertéscsíkok Stroganoff-módra
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés comb
- 20 dkg barna csiperkegomba
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 darab savanyú uborka
- 300 ml tejszín
- 2 ek. tejföl
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A húst egyforma nagyságú ujjnyi vastag csíkokra szeleteljük. Kevés olajt forrósítunk egy nagyobb serpenyőben, és nagy lángon elkezdjük a húst pirítani. Gyakran kevergetjük, közben a gombát folyóvíz alatt megmossuk, majd egyforma nagyságú szeletekre vágjuk. Ha a hús minden oldala kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, és hozzá adhatjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, és kevés vízzel addig pároljuk, míg megpuhul. Ha elfőtte a levét, pótoljuk, de mikor már puha a hús, forraljuk el a levét, és adjuk hozzá a darabolt gombát. Együtt pirítsuk még pár percig, majd felönthetjük a tejszín és a tejföl keverékével. Amíg ismét felforr a ragu, addig a savanyú uborkát nagyon vékonyan szeleteljük fel, és adjuk a gombás húshoz. Még egy utolsó kóstolás, szükség esetén újra sózás, borsozás és készen is vagyunk. Natúr párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Végh Beatrix