A legfinomabb vaníliás muffin – vagy cupcake – kinek hogy tetszik!
Hozzávalók:
- 125 g sima liszt
- 125 g kristálycukor
- 1 csipet sütőpor
- 1 csipet só
- ¾ teáskanál szódabikarbóna
- 125 g puha vaj (vagy margarin)
- 2 nagy egész tojás
- 1 mkvanília kivonat (vagy 1 csomag Bourbon vaníliás cukor)
- 1 ½ ek tej
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát a sót összeszitáljuk egy nagyobb tálba, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és a két egész tojást. Mixerrel addig keverjük, míg szép habos állagú lesz,kb. 1 perc alatt. Ha már jó krémes, hozzáadhatjuk a tejet és a vaníliát, majd újabb fél-egy percig keverjük, míg teljesen elkeverednek a hozzávalók. Béleljük ki a tepsit a muffin papírokkal, és a könnyű tésztát, a formákat ¾-ig töltve osszuk el egyenletesen. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, és légkeverés nélkül, csak alsó-felső sütésen süssük a süteményeket 22 percig. Díszítés nélkül, magában is nagyon finom sütemény, de krémmel díszítve igazán különleges finomsággá válik. Krémet készíthetünk vaníliával ízesített tejszínhabból, vagy bármiből, amit szeretünk. Különböző szóró cukrokkal kedvünkre dekorálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
Végh Beatrix