Új lendület a sümegi sportnak: hamarosan kezdődik a kézilabda munkacsarnok építése


Végh László, Sümeg város polgármestere a Sümeg Városi Televízióban jelentette be elsőként, hogy október 5-én megszületett az a kormányhatározat, amely révén lehetővé válik a kézilabda munkacsarnok létrehozása.

Elmondta, évek óta várt az önkormányzat erre a döntésre. Az tény volt, hogy megépül a kormány országos programja által – csakúgy, mint a tanuszoda. Nagyon előkelő helyen volt Sümeg a BMSK Zrt. (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zártkörűen Működő Részvénytársaság) listáján. Bízhattunk abban – hangsúlyozta a polgármester -, ha elindulnak az építkezések, Sümegre gyorsan sor kerül. Végül tavasszal lezárult a közbeszerzés, s aztán végül a kormányhatározattal vált véglegessé a döntés.

 

Nagy öröm ez a hír – mondta a város vezetője-, sokan vártuk. A látványterveken is látható, szép, méltó épület lesz. Újabb nagy lépést teszünk afelé, hogy a sportpálya és a malom környékén a rekreációs városrész elkészüljön. A „zöld város” projekt december 31-ig befejeződik, a tanuszoda működik, s  remélem – fejezte ki reményét Végh László-, jövő szeptemberben birtokba vehetjük a sportcsarnokot, mely méltó otthona lesz a sportnak és a szórakozásnak is.

Kiemelte: érzékelhető, hogy a kormány részéről kiemelt figyelmet kap városunk, újabb nagy értékű állami beruházással gazdagodhatunk.

 

A VSE kézilabda szakosztályának vezetője, Meszlényi Dezső is örömét fejezte ki az építéssel kapcsolatban. Nemcsak a kézilabdának lesz ez a tere, hanem minden sportágnak, ráadásul térségi szinten is lehet gondolkozni. Multifunkcionális csarnok létesül – hangsúlyozta -, a sporton kívül a kulturális rendezvényekhez is kiválóan alkalmas lesz, koncertek helyszínéül szolgálhat.

Az új csarnokban 20X40-es pályaméretet alakítanak ki, ez megfelel a versenyeztetésekhez. Külön figyelmet fordítottak a tervezés során arra, hogy az NB I-es röplabda mérkőzések lebonyolítása is lehetővé váljon, a 9 méteres belmagassággal ez meg is valósul. 300 ülőhelyet alakítanak ki, 6 öltözőt, bírói, edzői helyiségeket, irodákat, vizes blokkot, büfét, valamint létesül konditerem is. A sportcsarnok működtetése a város kezében lesz majd. Így válik valóra, hogy a szabadidős tevékenységekhez is teret tud adni a város igényeinek megfelelően. Vagyis sport, kulturális és közösségi szempontból egyaránt nagy előrelépést jelent a kézilabda munkacsarnok létrehozása – emelte ki Meszlényi Dezső szakosztályvezető.