Természetes gyógymódok nátha és influenza ellen


Lassan, de biztosan elérkezett a megfázások és az influenza időszaka.

Mind a megfázás, mind az influenzavírusok cseppfertőzés útján terjednek, azaz, ha az óvodában, iskolában, munkahelyünkön valaki beteg, köhögéssel, tüsszentéssel könnyen átadhatja a vírusokat. A vírusok terjedhetnek továbbá kézfogás útján, valamint a fertőzött által használt tárgyakon keresztül. Fontos a gyakori kézmosás!

Az alábbi gyógymódokkal szervezetünket arra ösztönözhetjük, hogy megküzdjön a betegségekkel. Gyors csodát ne várjunk, mert a természetes módszerektől nem leszünk azonnal jobban, viszont hamarabb megGYÓGYULunk.

Kakukkfű: Régóta használják torokfájás, köhögés és különböző felső légúti fertőzések esetén. Hatóanyagai segítenek feloldani a letapadt váladékot, enyhítik a kellemetlen tüneteket és csökkentik a felülfertőződés rizikóját is. Betegség esetén ajánlott naponta többször kakukkfűteát inni, láz nélküli állapotban forró kakukkfüves fürdőt venni, vagy párologtatóba kakukkfű illóolajat cseppenteni, mely a tünetek enyhítése mellett a légteret is fertőtleníti. A kakukkfüves fürdő gyermekeknél is biztonsággal alkalmazható, immunerősítő hatású.

Fokhagyma: Kiváló baktérium- és vírusölő növény. Napi fél fej fokhagyma fogyasztásával néhány nap alatt enyhülnek az influenza okozta panaszok. A mézes fokhagyma pár nap alatt kitakaríthatja a kórokozókat a szervezetből.

Torma: Frissen reszelve kitisztítja a hörgőket, hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól, csökken a gyulladás, a légzés pedig könnyebbé válik.

Propolisz: Erősíti az immunrendszert, természetes módon megelőzi és lerövidíti a megfázást, ami gyakran torokfájással jár. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásainak köszönhetően sikeresen harcol a vírusok és baktériumok ellen.

D- vitamin: Immun hatása miatt mérsékli az influenzás és felső légúti megbetegedések előfordulásának valószínűségét. Erős gyulladáscsökkentő.

A megelőzésben- a fentieken túl- sokat segíthet a rendszeres szellőztetés, valamint a vitaminokban, tápanyagokban gazdag étkezés. Ha már késő, és megbetegedtünk, fontos az ágynyugalom, és lényeges, hogy elég időt hagyjunk szervezetünknek arra, hogy öngyógyító folyamatai révén elérjük a valódi gyógyulást!

 

Sándor Boglárka

természetgyógyász, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta