SÜMEGI PROGRAMOK


2018-as rendezvénynaptár a Nyolcak jegyében

Sümeg Város Önkormányzatának megbízásából, a Sümeg és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. gondozásában jelent meg az a kiadvány, melyet egész évben bátran forgathatunk. A kiadvány a 2018-as év rendezvényeit gyűjti egy csokorba, de mégis több ennél. Amellett, hogy időrendileg követhetjük a kínálatot, készülhetünk egy-egy ígéretesebb programra, élményre, a hátoldalon megjelentetett információkból is hasznos címeket, telefonszámokat meríthetünk, hiszen felsorolásra kerültek a szervezők és a helyszínek is, elérhetőségeik feltüntetésével. A programnaptár nemcsak a helyi lakosság számára, hanem a városunkba látogató vendégek, turisták számára is fontos információforrás, az ő kényelmüket szolgálja a feltüntetett, könnyen áttekinthető térkép.

Maga a kiadvány a programsoron túl felhívja a figyelmet egyéb értékeinkre, meglátogatható attrakciónkra is. A 2018-as rendezvénynaptár ugyanis a Nyolcak jegyében készült el, mint az a borítón és hátlapon is látható festményrészletből kiderül, hiszen Pór Bertalan 110 évvel ezelőtt festett Tájkép c. munkáját használtuk fel hozzá. A belső oldalon röviden ismertetjük is a Nyolcak művészeti csoport tagjait, és felhívjuk a figyelmet a páratlan gyűjteményre, mely Sümeg város tulajdonában van, és jelenleg is megtekinthető a Püspöki Palota képtárában. 

Tourinform Irodaként amúgy is arra bíztatjuk a látogatókat és a lakosságot, hogy ragadják meg a lehetőséget, és látogassák meg a Püspöki Palotát, hiszen most a felújítási munkálatok megkezdéséig is igen kedvezményesen tudják megtekinteni ezt a páratlanul értékes gyűjteményt, emellett pedig a Szent Márton kápolnában is gyönyörködhetnek. Ez a kulturális miliő ihlethette a kiadvány tervező-szerkesztőjét, Kende Katát is arra, hogy egy ilyen tetszetős, egységes hangulatú, képzőművészeti értékeket közvetítő megjelenéssel tárja elénk az amúgy hasznossági feladatot ellátó programnaptárat.

A 2018-as rendezvénynaptár méltó városunk értékeihez, arculatához, így büszkén tárjuk az érdeklődők elé. Irodánkban és városunk több különböző pontján megtalálható és beszerezhető. Vegyék kezükbe, forgassák, használják információs forrásként szabadidejük kitöltéséhez!

 

Sümegi Kata