RAJZFILMÜNNEP ISMÉT!


 

A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ idén is kapcsolódott az Országos Rajzfilmünnep programhoz, melynek keretében november 16-án, szombaton egész napos, ingyenes rajzfilmvetéssel és játékos programokkal, színezőkkel, memóriajátékokkal, mesekirakókkalvárjuk a családokat.

Délelőtt 10 órától klasszikus magyar rajzfilmeket vetítünk az MTVA válogatásából. Megnézhetik a családok együtt a Kukori és kotkoda és Pom-pom meséit, Frakk a macskák réme epizódjait.

Délután 15 órától elrepülhetünk Mátyás király udvarába, majd 16.30 tól egy animációs családi film kerül vetítésre. A Bébi úr 2017-ben bemutatott egész estés amerikai animációs film. A film arról szól, hogy a kis főszereplő, Tim úgy érzi, otthon megváltoztak a dolgok, mióta megszületett a kisöccse. A kis bébi öltönyt visel, taxival érkezik, egy aktatáskát is szorongat a kezében, már folyékonyan és éretten beszél (felnőtt hangja van), de csak a hétéves Tim előtt. A szüleik szívét a kis bébi elhódítja, de Tim szeretné visszakapni a szülei szeretetét, ami addig csakis az övé volt. Bébi bevallja neki, hogy ő a „Bébi Rt” alkalmazottja, és a feladata a házi kutyakedvencek számának visszaszorítása, amit egyes felnőttek a bébik helyett választanak. Tim beleegyezik, hogy segít neki ebben, mivel Bébi megígéri, hogy siker esetén visszatér a munkahelyére. A baba átlagos, hétköznapi babaként visszatér a családhoz.

A rendezvényünk célja, hogy lehetőséget biztosítsunk a szülőknek, nagyszülőknek, arra, hogy átadhassák gyermekeiknek a mesenézés, mozizás örömét. Közvetítsük a rajzfilm értékét a családoknak és megismertessük őket a magyar és nemzetközi rajzfilm múltjával és jelenével. 

Reméljük az előző évekhez hasonlóan, idén is sokan örülnek majd a rajzfilmünnepnek. Családok, gyerkőcök jókedvűen, a szülők nosztalgiázva nézik meg a rajzfilmeket. Legyen az egy ünnep, mert közösségben lenni és mozizni jó!
Köszönjük a lehetőséget az Országos Rajzfilmünnep csapatának!

Oszkai Réka