„Ramis” Jótékonysági Farsangi Bál


2019. február 16-án, telet búcsúztató vidám hangulatban telt a XI. „Ramis” Jótékonységi Farsangi Bál, melyet a „Ramis” Szülői Szervezet rendezett meg a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola tornatermében.

A rendezvény célja, hogy az est folyamán befolyó bevételekből segíteni tudjuk az oktatás, a sport és a művelődés intézményi és tárgyi feltételeinek javítását, események költségeinek támogatását. Olyan eszközöket és programokat finanszírozunk elsősorban, melyekkel a gyermekeknek élményt nyújthatunk, ezzel is hozzájárulva, hogy szeressenek iskolába járni. Ezt a célt szolgálta az Utazó Planetárium decemberi elődássorozata is, melyen az iskola összes tanulója megismerkedhetett a Naprendszer bolygóival a tornateremben felállított mobil kupolában. Az idei báli bevétel nagy részét az iskola udvarának világítással történő ellátására, kültéri játékok beszerzésére, illetve élményközpontú tudás megszerzését szolgáló rendezvények szponzorálására szeretnénk fordítani.

A jótékony célt összekötöttük egy fergeteges hangulatú bállal, ahol egy pillanatra mindenki megfeledkezhetett a mindennapok bújáról-bajáról és a vidámságé volt a főszerep.
A rendezvény vendégeit a szülői szervezet tagjai már az ajtóban köszöntőitallal kínálták, így megalapozva az est hangulatát.

A bált Bebesi Józsefné, Németh Zoltán, Kovács Szilvia és Bárány Ferenc nyitotta meg. A köszöntés után a Szülői Szervezet táncoslábú tagjai építőipari brigád dolgozóiként vidám műsorral szórakoztatták a közönséget.  A lelkes kis csapatnak Pintérné Németh Bernadett tanította be a koreográfiát. A műsor után az ízletes vacsora következett. A szemet gyönyörködtető asztalokon mind-mind felajánlott ételek sorakoztak. Volt, aki az étek alapanyagát ajánlotta fel, mások ehhez a munkájukat, az ételek elkészítését tették és természetesen voltak, akik kész hidegtálakat, sülteket, meleg fogásokat és desszerteket ajánlottak fel.
A tombolahúzás során szebbnél szebb és értékesebb ajándékokat sorsoltunk ki. A legkecsegtetőbb ajándék a Borbarátok Panzió által felkínált borvacsora illetve a 2 nap/1 éjszakára szóló élménykupon volt az Őshaza Vendégház felajánlásával. Rekord mennyiségű tombolaszelvény fogyott, amely az árusításban résztvevő szülők munkáját dicséri, illetve a sok-sok csábító adományként felajánlott tombolatárgynak köszönhető.
A hajnalig tartó bál zenéjét Adrián és Társa biztosította, akik először szolgáltatták a talpalávalót a rendezvényünkön.

A „Ramis” Szülői Szervezet nevében szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik valamilyen formában segítségünkre voltak a Jótékonysági bál előkészületeiben és lebonyolításában. Hálával tartozunk minden egyes Támogatónknak, akik közül a legtöbben évről-évre önzetlenül felajánlják rendezvényünkre a termékeiket, a munkájukat és szolgáltatásaikat.
Köszönjük a Szponzoroknak, a rendezvényt patronáló Szülőknek, Pedagógusoknak és Diákoknak, hogy lelkes munkájukkal, támogatásukkal lehetővé tették e színvonalas esemény megrendezését.

                                                                                                    „Ramis” Szülői Szervezet tagjai