Programbeszámolók


 

 

Koncz Zsuzsa koncert Sümegen

Koncz Zsuzsa Kossuth- díjas énekesnő a magyar pop zene egyik ikonja adott teltházas koncertet. Dalai minden korban aktuálisak és a mához szólnak, s melyekkel mindig elvarázsolja szeretett közönségét. Ez most sem történt másként, mindenkiből mély érzelmeket váltott ki.  Generációkon átívelő, páratlan életműve, eddigi dalai egy gondolkodó, szerethető, közvetlen művészt mutatnak. A koncert végén a közönség állva tapsolt és közösen énekelte a művésznővel a „Nyílig még a sárga rózsa” című számot. Az előadás mindenkinek egy életre szóló, felejthetetlen élményt nyújtott!

 

 

 

 


 

 

Országos sikerű darabbal zárult a sümegi színházi évad!

A Színházi Világnap alkalmából a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház egyik legsikeresebb darabjával, „A tündérlaki lányok” című előadással mutatkozott be a sümegi közönségnek március 30-án, amely az évad záró előadása is volt egyben.

Heltai Jenő méltán híres, örökérvényű műve egy kedves pesti mese négy gyönyörű lányról, akik a szerelmet, a boldogságot, a boldogulást keresik az épp világvárossá érett Budapesten. Az író olyan ma is létező problémákat boncolgatott az édesbús darabban, mint az önfeladás, az önzés és önérdek összefonódása a szerelemmel és a családi ö

sszetartozással. Tette mindezt humorral, szórakoztató iróniával, szókimondással, és az egyszerű melegszívűség erejével.

A produkcióban a salgótarjáni társulat gerince mellett vendégművészként színre lépett a Jászai-díjas Bozó Andrea, a legidősebb lány (Boriska) szerepét a Vígszínházban is hangos sikerre vivő Marjai Virág és a szerelmes báró karakterében a színpadi-, tévés és szinkronmunkái kapcsán is ismert és elismert Jakab Csaba.

A magas művészi színvonalú előadást az egykori zalaegerszegi színi direktor, a Jászai-díjjal és érdemes művész címmel is kitüntetett Halasi Imre rendezte, mely nagy sikert aratott sümegi közönsége körében. 

 

 

 


Előadás sorozat

Intézményünk adott helyet a Remény Forrás egyesület szervezésében megvalósuló előadássorozat két előadásának. Március 20-án Dr. Thury Ferenc  pszichiáter, pszichológus, a Semmelweis Egyetem egyetemi tanárának előadását hallhatta a közönség kapcsolatunk házastársunkkal, címmel. A második előadáson március 27-én Bálint Bánk családterapeuta, klinikai gyermekpszichológus, főiskolai docens beszélt a gyermeknevelésről. Mindkét előadáson sok olyan hasznos információval lett gazdagabb a hallgatóság, melyek megkönnyíthetik a mindennapi életben adódó nehézségeinket, mind gyermekeinkkel, mind társas kapcsolatainkban.

 

 

 

 


 

Internet Fiesta

Könyvtárunk idén is csatlakozott a 20. jubileumát ünneplő Internet Fiesta elnevezésű országos programhoz. Az elmúlt húsz évben a kezdeti célkitűzés az internet rohamos elterjedésével némileg módosult, hiszen ma már nem a mindennapjaink részévé vált világháló népszerűsítésére van elsősorban szükség. A programok célja a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása.

Gyermekkönyvtárunk egy magyar tanulást segítő honlapot, az OKOS DOBOZ digitális taneszközt mutatta be az alsó- és felső tagozatos diákoknak. A weboldal a tananyaghoz kapcsolódó digitális feladatokat, videókat és kognitív játékokat tartalmaz, tantárgyi bontásban. A gyerekek magabiztosan tájékozódtak a virtuális világban, élvezték a különböző témájú játékos feladványokat és jó eredménnyel oldották meg azokat.

A rendezvénysorozatra az idősebb generációt is bevontuk. Bemutatásra került a PINTEREST képmegosztó, közösségi oldal, számos ötlettel gazdagodtunk, azokat ún. Táblákban rendszereztük, majd Húsvétra hangolódva kézműves foglalkozással zártuk a programot.

 

 

 

 

 

 


Költészet napja április 11.

 

Április 11-e a Magyar Költészet napja. Ez alkalomból a Holló Együttes Varázsének című, rajzfilmekkel illusztrált, jelmezes interaktív gyermekkoncertje Weöres Sándor legismertebb gyermekverseiből mutatta be vidám, zenés összeállítását. Az előadás aktív szereplői voltak a közönség soraiban helyet foglaló gyerekek, akikkel együtt játszott az együttes. Arra törekedtünk, hogy ellátási körzetünk fiataljai is részesüljenek ebből az értékes élményből, a dabronci, zalaszántói és sümegi iskolákat hívtuk meg programunkra. A program Sümeg Városi Könyvtár szervezésében, a Könyvtárellátási Szolgáltatási Rendszer keretében, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár támogatásával valósult meg.

 

Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház