Már 5 éve a védjegyesekért


Már 5 éve a védjegyesekért – 

Évzáró közgyűlés az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületnél 

2019.11.26-án a sümegi Hotel Kapitányban megtartott hagyományos évzáró ünnepi ülés az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület olyan rendezvénye, amelybe bevonják partnereiket, a működési területükön tevékenykedő szakmai szervezeteket. 2019-ben az egyesület ismét egy fontos jubileumhoz érkezett, hiszen a Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyrendszer ötéves fennállását is ünnepelték amellett, hogy a program egyben rövid rendhagyó taggyűlés is volt. Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület korábbi célja volt összefogni a Balaton-felvidéken élő termelőket, szolgáltatókat és népszerűsíteni tevékenységüket, növelni versenyképességüket. Azonban ma már többet jelent mindez. Igazi közösséggé kovácsolódtak a tagok az évek alatt, a védjegyesek egyre komolyabb szakmai sikereket tudhatnak maguk mögött és töretlen szorgalommal igyekeznek minden nap bebizonyítani, hogy a Balaton-felvidék sok csodás kinccsel büszkélkedhet.

Dr. Rédei Zsolt elnök elmondta, hogy ismét egy sűrű, programokkal teli év van az Egyesület mögött. Kiemelte, hogy a 2019-es év azért is különösen fontos, mert ebben az évben már támogatási forrásokat is tudott az Éltető kiosztani pályázó tagjai között. Az ülésen szó volt arról is, hogy az elmúlt időszakban nyolcan kérték felvételüket az egyesületbe, így a szervezet már több mint 300 tagsággal rendelkezik.

A rendezvény ünnepélyes zárásaként új védjegyeseket avattak, akikkel immár 102-re nőtt a védjegyesek száma. Védjegyes lett Capári Balázs és Kartaly Attila borász, a Nagyvázsonyi Gyümölcs Kertészet, a Sümegi Pálinkaház, ólommentes kristály kelyheivel a Hungarian Tabla Top Kft, biokozmetikumaival az Ana Naturfarm, valamint a Nagyi Kertje Teaház és Fogadót üzemeltető Bázsai Kft.