Lakossági fórum Tapolcán


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő-jelölt lakossági fórumot tartottak Tapolcán.

Fenyvesi Zoltán elmondta, április 8-a valamennyiünk életében fontos dátum. Sorsdöntő időpont előtt állunk, a rendszerváltozás utáni évtizedek legfontosabb választása követvkezik.

Fenyvesi Zoltán (azért mondom mindezt…valamennyiünknek jó döntést kell hozni ápr. 8-án)

Ma olyan kormánya van Magyarországnak, folytatta Fenyvesi Zoltán, amely megállította a bevándorlást, amely keresztény jövőt képzel el nekünk.

Ezt követően kiemelt néhány fontosat a kormány eddigi intézkedéseiből, a legfontosabbakat, hogy stabilizálta a gazdaságot, az államadósságot jelentősen csökkentette.

Fenyvesi Zoltán (2010-ben még…szeretnénk mi megtartani.)

Nagyon pozitív a kép a családtámogatás tekintetében is.

Fenyvesi Zoltán (2015-től újra 3 éves korig jár a gyes…ingyen kapják az étkezést)

Jelentős eredményeket tudunk felmutatni mi, akik dolgoztunk az elmúlt években ebben a választókerületben – folytatta Fenyvesi Zoltán.

Fenyvesi Zoltán (de azért kellett…az ő segítségük érdekében)

Szólt még a képviselő-jelölt a pályázati lehetőségekről is, kiemelve, hogy a kistelepülések is jelentősen tudtak fejlődni a 100 %-os támogatásokkal.

Elmondta még, hogy létrehozták a problématérkép.hu weboldalt, ahol a lakosok, a választópolgárok jelezhetik közvetlen környezetükben a megoldandó feladatokat.

Szijjártó Péter miniszter elmondta, sok személyes emlék fűzi ehhez a térséghez. Elsőként aktuális helyzetképet adott az ensz globális migráció csomag tárgyalásával kapcsolatban.

Szijjártó Péter (migráció tekintetében…

Európában az elmúlt két és fél esztendőben – folytatta – 27 terrortámadás történt, melyek elkövetői migrációs hátterű személyek voltak. 330 ártatlan ember halt meg és 1300-an sérültek meg szintén ártatlanul.

Régebben, amikor néztük a híradóban a közel-keleti eseményeket, mutatták a terrorcselekményeket, zavargásokat, az európai ember nyugodtan dőlhetett hátra a fotelben, hogy ilyen nálunk nem történhet –mondta.

Szijjártó Péter (hogy minden migráns terrorista…szolidárisabb ország nincsen a nyugat-európaiak között.)

Minden ország szuverenitásának az a legfontosabb elme, hogy a határait meg tudja védeni. Ha egy országtól elvitatják a saját határvédelmének jogát, akkor önállóságát kérdőjelezik meg.

Szijjártó Péter (világossá kell tenni….ez a mi politikánk.)

A józanságnak és higgadtságnak napjainkban óriási szerepe van – mondta a miniszter. Mi azért tudunk versenyképesek lenni, mert a józan észre alapítjuk politikánkat.

Szijjártó Péter (ezért vagyunk gazdaságilag versenyképesek…

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a lakossági fórumot követő sajtótájékoztatón a televíziónk által megfogalmazott kérdésre az alábbi választ adta.