Kolumbiaiak látogatása az Éltetőnél


A Magyar-Kolumbiai Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. szervezésében július 15-én kolumbiai csoport tett látogatást az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületnél. A program keretében betekintést nyerhettek „A Vidék Minősége” védjegyrendszer működésébe. Az előadás során a védjegy sikereit, céljait és előnyeit is tanulmányozhatta a csoport. Ezt követően megismerkedhettek védjegyeseink mindennapjaival, illetve megismerhették a Balaton-felvidék kincseit. Ellátogattak Ukkra, a Bébic Szociális Szövetkezethez, ahol védjegyes szörpöket és lekvárokat kóstolhattak. A magyaros ízeket Sümegen, a Kisfaludy Étteremben kóstolhatták meg és a Fék Üzletházban vásárolhattak helyi termékeket. 
A következő nap Sümegprágán kezdődött, ahol a helyi védjegyes sajttal ismerkedhetett meg a csoport, majd az Őshaza Vendégháznál és a „Fülig Jimmy” Pálinkaháznál tettek látogatást.

Nagy öröm számunkra, hogy tevékenységeinket és „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyrendszert egyre több ország és egyre távolabbi tájak lakói, szervezetei ismerhetik meg és adoptálják saját országaikban, jó példaként állítva azokat mindenki elé.

Harta Annamária