Hagyományteremtés a Népviselet Napján


 

2015-ben egy új kezdeményezés indult a sok világnap között: “Legyen a népviseletnek is egy napja!” Sokan csatlakoztak, szebbnél szebb öltözetek kerültek elő. Az a cél, hogy a népviseletek segítségével egy napra fogjanak össze a magyarok a világ minden táján. Legyünk büszkék értékeinkre!

Az értékek hordozói, a népviselet jeles képviselői ki is tettek magukért országszerte.  A különlegesen fontos világnaphoz Sümegen – Németh Katalin kezdeményezésére – a Néptáncegyüttes csatlakozott. A díszórához hívták az érdeklődőket, hogy táncukkal – no és népi öltözékükkel ámulatba ejtsék a közönséget. Ezt példázta a legjobban műsoruk első része, amikor a nézelődők közül kiválasztott menyecskét népviseletbe öltöztették.

A Sümeg Néptáncegyüttesnek január óta új csoportvezetője van Éri Balázsné személyében, aki lelkesen vezette a csapatot erre az alkalomra. A város délutáni forgatagában többen voltak, akik a program kedvéért látogattak ki a térre. A Néptáncegyüttes pedig ropta a táncot, szemmel láthatóan nagy kedvvel, büszkén viselve a szebbnél szebb népi ruhákat.  A végén pedig a közönség is bekapcsolódhatott, és közösen élvezhették a ragyogó tavaszi időt jó zenére, együttes lépesekkel – így örökítve a hagyományokat.