20 éve működik a városban az Idősek Otthona


1998. február elsején nyílott meg az Idősek Otthona az egykori nővérszálló helyén. Itt tudnak azóta is otthont biztosítani azoknak az idős embereknek, akik egyedül maradtak vagy hozzátartozóik nem tudnak egész napos gondoskodást biztosítani. A születésnapi ünnepségen a város polgármestere köszöntötte az Otthon lakóit és köszönetet mondott az ápolóknak, gondozóknak, akik lelkiismeretesen végzik választott hivatásukat. Kiemelte, hogy az önkormányzat feladata, hogy gondoskodjanak a rászorulókról, azoknak az időseknek az ellátásával, akik itt, a városban élték le aktív éveiket.

Tóth Tamás volt a polgármester 1998-ban, amikor a társadalmi változások tették szükségessé az Otthon megnyitását. Köszöntőjében visszaemlékezett az akkori körülményekre, az épület átépítésének feladataira, a szociális gondoskodás fontosságára.

Az intézményvezető, Németh Ildikó egy-egy szál virággal mondott köszönetet kollégáinak, kiemelve azokat, akik a megnyitás óta tevékenykednek itt. Az Otthon lakói versekkel és közös énekléssel vették ki részüket az ünneplésből. Közreműködtek a zeneiskola pedagógusai is.