Röplabdásból fitness modell!


Márkus Konstanciával készítettünk interjút, aki röplabdázóként kezdte és most Európa Bajnok fitness modellnek mondhatja magát.

Mit sportoltál korábban?

Egyetlen egy sportot űztem az életemben, ami a röplabda volt. Fekete István Ált. Isk. tanulója voltam, ahol már akkor volt röplabda csapat. Badacsonyi Győző testnevelő tanár úr volt az, aki ezzel a csapattal, teljes szívvel és lélekkel foglalkozott! Egyik testnevelés óra végen oda jött hozzám es megkérdezte, hogy nincs-e kedvem részt venni egy edzésen. Nos, onnantól kezdve életem része lett. Később megalakult Dabroncon az NB II. női csapat. Csodálatos és felejthetetlen évek voltak, tele izgalommal. Ezeket az éveket ezúton is köszönök Badacsonyi Győzőnek, Szabó Tamásnak, Fehér Tibornak, és persze a csapat tagjainak is. De sajnos ennek a korszaknak vége lett.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan került előtérbe a testépítés?

Középiskolás voltam mikor megismerkedtem a testépítés világával. Hihetetlenül élveztem a súlyzós edzéseket, pillanatok alatt a szerelmese lettem. Időközben 

felköltöztem Budapestre Fitness-Wellness instruktorként és személyi edzőként folytattam tanulmányaimat. Az iskolán, konyhán és az edzőtermen kívül nem nagyon töltöttem az időm máshol. Egyre többen kérdezgettek, miért nem próbálod ki magad a színpadon, és mindig az volt a válaszom- „Én a súlyokat és a vasakat szeretem nem a csillogást.” de, ahogy egyre jobban kerültem bele ebbe a világba egyre jobban vonzott a színpad. 

Majd 2018 szeptemberében belevágtam!  Onnantól kezdve csak úgy sodródtam és jobbnál jobb dolgok történtek velem, amiről csak álmodni se mertem előtte. Bevallom! Igazából a mai napig nem fogtam fel, hogy mennyi minden jó dolog történt velem.

Milyen eredményeket értél el?

Az első szezonom idén tavasszal volt, ahol három versenyen vettem részt. 

2019.04.20-án PCA Vitaflex GP versenyen 2. helyezést értem el, majd 2019.05.04-én WBPF Woman Absolute Hungarian Championon (Magyar Bajnokság), ahol a kategóriám 1. helyezését és az Abszolút Bajnoki címet is megszereztem. Végül részt vettem 2019.05.28-án WBPF Európa Bajnokságon, ahol szinten megnyertem a kategóriámban az 1. helyezést. Tehát elmondhatom, hogy Abszolút Magyar Bajnok és Európa Bajnokkent zártam a tavaszi szezonom.  Az őszi szezonomat pedig egy világbajnoki 2. helyezéssel zártam Dél-Koreában.
 

Mik a hosszú távú terveid?

A hosszútávú tervem pedig még bennem sem tisztázódott le teljesen, most egy hosszabb pihenő következik, ez idő alatt pedig a terv egy még jobb forma kidolgozása edzőimmel Silye Bettinával és Fekete Balázzsal a Black Squad Team tagjaként. Nem titok, hogy nagy álmom az Arnold Classik színpadán állni, de el szeretném kezdeni a személyi edzéseket, és másokat is segíteni céljaik és álmaik elérésében.

Gratulálunk az eddigi eredményekhez, további sok sikert kívánunk!

K.T.D.