Sümegi iskolások írták – Az idei farsangról


Az iskolámban, ebben az időben minden gyerek az osztályával előáll egy produkcióval, amivel megmutatják a többi diáknak, hogy ők mennyire kreatívak,  viccesek és ügyesek. Ezek a műsorok igaz, hosszú készülődést nem igényelnek, de mégis nagy csattanó lehet belőle, ha mindenki tisztességgel felkészül. A nyolcadik osztályosok legfőképpen, ugyanis ők még emlékezetesebbé szeretnék tenni minden évben az utolsó farsangjukat.

Dóber Patrik 8.t

Mi struccoknak öltöztünk, harisnyák kitömésével és UV-lámpa segítségével. Ahogy ott álltam, még el sem kezdődött, de már számtalan gondolat futott  végig az agyamban, másodpercek töredéke alatt.
Vajon működni fog-e a lámpa?  Tudni fogom-e mi miután következik?  Aztán minden olyan gyorsan történt, észre sem vettem, hogy vége, vége az utolsó farsangunknak itt a Ramiban.  Ez egy kicsit elszomorított.

Egly Sára 8.b

 

A farsang egy vidám időszaka az évnek. Ilyenkor mindenki nagyon jól érzi magát, hiszen a táncé, a zenéé, az evésé és az ivásé a főszerep. Nem tagadom, én is szeretem. Már csak azért is, mert a fánk az egyik kedvenc édességem. Ezt a jellegzetes süteményt – ebben az időszakban – kéthetente meg kell sütnie a nagymamámnak, a család kérésére. A másik dolog, amiért kedvelem: az iskolai jelmezes bál. Tavaly az alsóban még egyénileg öltöztünk be, idén már csoportosan készült az 5. b egy műsorral.

                                                                                                                      Cseh Mercédesz 5. b

Mindenki izgul. Vajon sikerül? Előadjuk. Nem lesz gond. Hajrá 7.t! Mi jövünk. Megszólalt a zene, egymásra nézve elindultunk a „színpadra”, és eljátszottuk, hogy is zajlott nálunk a „farsang előtti készülődés”. Nevetnek. Tapsolnak. Tetszik a közönségnek. Hét napja azonban más volt a helyzet! Már csak egy hét farsangig, és még nem is próbáltunk. Most itt állunk és mosolygunk, mert sikerült. Megnevettettük a közönséget. Ezt pedig miképpen is ünnepelhetnénk meg? Persze, hogy a farsangi bulival. Táncoltunk, énekeltünk és beszélgettünk. Az elmúlt egy hét tanulságos volt, én büszkén mondom és vállalom: ez a 7.t!

                                                                                                               Kiss Gréta 7.t

 

Hogy miről szólt a mi előadásunk? Először óvodások voltunk, majd saját magunkat alakítottuk. Az 5. osztályosok idén először csatlakozhattak a felsősök farsangjához, így különösen izgultak, hogy jól sikerüljön az előadás. A nyolcadikosok végzősként nagyon kitettek magukért. Nekem az ő produkciójuk tetszett a legjobban, ahogy flamingónak öltözve egy zenei válogatásra táncoltak. Az idei évben is sikert aratott, amikor az osztályfőnökök is csatlakoztak diákjaikhoz. Az előadások után tombolasorsolás következett, ahol a szerencsések különböző ajándékokat nyerhettek. Ezután kezdődött csak az igazi buli! Nagyon sokat táncoltunk, vonatoztunk jó zenékre.

                                                                                                                         Czirók Viktória 7.t

 

A barátaimmal türelmetlenül vártuk ezt az eseményt. Rengeteget készültünk a jelmezekkel és az előadással. Kicsengetéskor mindnyájan kiugrottunk a padból, és rohantunk haza. Néhány óra múlva pedig az osztálytermünkben találkoztunk, itt készültünk az eseményre. A tornateremben mutattuk be a közönségnek a műsorunkat. Sokak szerint pompásan sikerült, úgy gondolták, a szakmák remekül felismerhetőek voltak a „színpadon”. Ez egy fantasztikus farsang volt! Én alig várom a következő karnevált itt, a felsőben!

                                                                            Horváth Maja Sára 5.b

Izgultunk, amikor mi voltunk soron. De nem csoda, hisz ez az idei év teljesen más volt, mint a többi. Előadást kellett adni, „bánatzsákokat” égettünk órák után. Tetszett, a zajongós felvonulás, amivel talán elűztük a telet.

                                                                        Sör Barbara

A diákok írásait közreadta: Németh Zoltánné Szántó Erika tanárnő