Gólyatábor 2018


 A sümegi gimnáziumban már hagyománnyá vált, hogy a belépő tanulóknak még a tanév kezdete előtt gólyatábort szerveznek. Idén augusztus 30-án került erre sor.

Szeidlné Lakos Éva igazgatónő: „Igyekszünk megkönnyíteni a gyerekeknek az általános iskolából a középiskolába való átmenetet. Mi felnőttek is szorongunk egy új munkahelyre kerülve, amikor ismeretlen emberekkel, szabályrendszerrel kell megbarátkoznunk. A gólyatábor célja, hogy a leendő Kisfaludy-s diákok vidáman, játékosan, együtt ismerkedjenek a gimnáziummal, a tanárokkal, a segítő felsőbb évesekkel és természetesen egymással. Mindezt nem tanórai keretben az évnyitó után, hanem kötetlenebb formában.   Úgy láttam a gyerekek arcán, hogy élvezték a nap programjait, és megtették az első lépéseket egy összetartó osztályközösség kialakulása felé.”

Sebestyén Gréta 9.a osztály: „A napot kilenc órakor kezdtük a tornateremben, ahol igazgatónő tartott egy rövid köszöntőt. Mivel sokan voltunk, a két osztályt négy csoportra osztották, hogy jobban megismerjük egymást. A vezetőink a felettünk lévő osztályok tanulói voltak. Körbevezettek minket az iskola épületében, ezt követően mindegyik csapat játékos feladatokat oldott meg az osztálytermekben. Az iskola ebédre is meghívott bennünket a szemben lévő étterembe. A nap további részében feladatokat kaptunk az épületen belül, valamint a városban is. Visszaérve az eredményhirdetésre került sor, majd pizzáztunk.  A programok négy órakor fejeződtek be. Minden kezdő évfolyamos számára nagyon jól telt ez a nap. Köszönet a szervezőknek.”