Új orvosi műszerek a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központban


A Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központban május 18-án ünnepélyes keretek között átadták a pályázat során nyert támogatásból beszerzett nagy értékű orvosi műszereket, többek között egy új röntgengépet és mammográf készüléket. Szabó Krisztina ügyvezető igazgató és kollégái szakszerű módon mutatták be az új eszközöket.
Íme a részletek: a Sümegi Kistérségi Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Kft. 178 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a fenntartásában lévő Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ fejlesztésére, ezáltal új, modern eszközök használatára nyílik lehetőség. A nőgyógyászati szakrendelésre új színes ultrahang, valamint új vizsgálóágy és a méhszáj elváltozások kezelését segítő készülék érkezett. Az érsebészeti szakrendelés új doppler készülékkel, míg a kardiológia új Holter készülékkel, új szív ultrahanggal és EKG készülékkel bővült.
Szintén szív-érrendszeri szűrővizsgálatra nyújt lehetőséget a kar-boka index mérő készülék. Beszerzésre került továbbá: digitális röntgen készülék, mammográf és új generációs fizikoterápiás készülékek. A gasztroenterológiai szakrendelés új vastagbél és gyomortükröző eszközzel gyarapodott. A csontritkulás időben történő felismerését az új csontsűrűség mérő készülék segíti. Az epileptológiai szakrendelésre új videó EEG készülék érkezett, mely a megyében egyedülálló. A sebészeti szakrendelésre a gipszeléshez szükséges eszközök kerültek beszerzésre.
A projekt biztosítja a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ műszerezettségének jelentős fejlesztését és a magas színvonalú biztonságos betegellátást.