Farsangolás a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskolában


A farsang a vízkereszttől – január 6-tólhúshagyókeddig, más megfogalmazás szerint a másnapi hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. Sümegen az iskolások farsangolása az első idén a naptárban.

Az alsó tagozatosok egy ma reggeli közös jelmezes bemutatkozás után osztályaikban mulatoztak. Tréfás játékokat szerveztek, közösen oldottak meg mókás feladatokat, táncoltak. Valamennyien jelmezbe bújtak. Ezúttal szabad volt álarcot venni, arcfestéket használni, királykisasszonynak, tavasztündérnek vagy éppen katonának, rendőrnek öltözni.

A nagyobbak délben a téltemető felvonulásra készültek, melynek keretében meggyújtották volna a kiszebábot. Azonban az esős időjárás miatt ez elmaradt, helyette a tornateremben hallgatták meg az 5. t-sek műsorát. Kikiáltó, hangkeltő eszközök, vidámság és örömteli hangoskodás volt jellemző erre a programra.

A farsangi sorozat ma délután 4-kor a felsősök mulatságával zárul, holnap este pedig a szülők öltenek jelmezeket és így mulatoznak a hagyományos Szülők Bálján.