Vizes VB – Magyarország-Olaszország 9-9


Magyarország-Olaszország 9-9

Egy igazán izgalmas mérkőzést láthattunk

 

Elkezdődik a mérkőzés, az olaszok szerzik meg a labdát, övék az első lehetőség a támadásra. Rögtön a mérkőzés elején olasz emberelőny alakul ki. Alessandro Nora szerzi meg a meccs első gólját. 0-2-re változik az állás, Vincenzo Renzuto lövése talál be. A magyar csapat Varga Dénes által megszerzi első gólját. Vámos Márton szerez akciógólt, amivel az állás 2-2-re módosul. Michaël Bodegas szerez gólt az olasz csapatnak. Nemsokkal ez után Hárai Balázs csavar be egy egyenlítőt. Francesco Di Fulvio lő kapura sikeresen. Az állás 3-4 az olaszok javára. Mezei Tamás betalál, de nem adják meg a gólt. Zalánki Gergőnek végül az első negyen utolsó másodperceiben sikerül egyenlítenie.

Az első negyed végén az állás 4-4.

A második negyed kezdetén az olaszok szerzik meg elsőként a labdát. Vincenzo Renzuto Iodice szerez gólt és ezzel hozza ismét előnybe az olasz pólósokat. Ötméterest kap a magyar válogatott és Varga Dénes szépen ki is használja a lehetőséget és egyenlít, 5-5. Nagy Viktor véd szépet. Varga Dénes szerzi meg a magyar csapat első vezetését, az állás 6-5. Hárai Balázs és Andrea Fondelli is piros lapot kap.

második negyed végén 6-5-re vezetünk.

A harmadik negyed az olaszok labdaszerzésével kezdődik. A magyar válogatottnak Manhercz Krisztián góljával sikerül két gólos előnyt kiharcolni, így az állás 7-5-re változik. Sárga lapot kap Manhercz. Vincenzo Renzuto Iodice szerzi az olaszok következő gólját. Francesco Di Fulvio egyenlíti ki az állást. Bemegy a harmadik gól is egyhuzamban, Nicholas Presciutti lövi, ezzel az állás 7-8.

harmadik negyed végén az eredmény 7-8.

Nagy Viktor védett egy nagyot a negyed elején. Olasz gól születik ismét Cristiano Mirarchi által. Végre nekünk is sikerül belőni egy labdát, Vámos Márton góljával már csak eggyel vezet Olaszország, az állás 8-9.

A feszültség legalább akkora a nézőtéren, mint a vízben. Vámos Márton egyenlít. Török Béla kap piros lapot. Nagy Viktor ismét nagyot véd, a magyar pólósok támadnak, itt az esély a vezetés megszerzésére. 50 másodperccel a vége előtt olasz támadás hiúsul meg.

Utolsó lehetőség, három másodperc van hátra. Páros kiállítás után öt az öt ellen folytatódik a feszültség. A bírói ítéleteket sok esetben lehetne kritizálni.

negyedik negyed végén az állás 9-9.

“Innentől kezdve ezzel nem szabad foglalkozni, nem számít, hogy bosszúság van bennünk, mert az nem épít minket. Ahogy kisétálunk az uszodából, el kell felejteni ezt és a pozitív dolgokra kell koncentrálunk!”  – mondta Nagy Viktor az olaszok elleni mérkőzést követően.

Magyarország – Olaszország 9-9 (4-4, 2-1, 1-3, 2-1)