Végre megjelentek a dinnyék a zöldségeseknél és az áruházakban.


Végre megjelentek a dinnyék a zöldségeseknél és az áruházakban. Egy igazi egészséges finomság, az előnyeit alig bírjuk felsorolni.

A dinnye – hiába olyan édes néha, mint a méz – a kalóriacsökkentésen alapuló diétát tartók jó barátja, és emellett minden egészséges étrendben helye van. 100 gramm görögdinnye 30 kcal energiát tartalmaz, zsír pedig szinte egyáltalán nincs benne. Ehelyett annál több víz, így nem csak felfrissít, hanem teltség érzetet is ad, ami csökkenti a nassolási vágyat. A C-vitamin, A vitamin, kalcium, vas, B6 vitamin mellett egy különösen hasznos anyagot is tartalmaz, a likopint, aminek a rákos megbetegedések, a diabétesz és a szemfenéki meszesedés megelőzésében van fontos szerepe

A görögdinnye másik jó tulajdonsága, hogy a fogyni vágyók legnagyobb ellenségével, a hasi zsírpárnákkal veszi fel sikeresen a harcot. Állatkísérletekkel már igazoltál ezt a tényt: azok a patkányok, akiknek az étrendjét görögdinnyelével egészítették ki, súlyt vesztettek a kontrollcsoporthoz képest, anélkül, hogy az izomtömegük csökkent volna. Tehát épp a zsírpárnáktól szabadultak meg.