Újabb magyar OSCAR! A Mindenki nyert!


Deák Kristóf Mindenki című kisjátékfilmjéért szurkolhattunk ma éjszaka. Ez a film az Oscar-díj alapítása óta az első magyar jelölés volt a Legjobb élőszereplős rövidfilmek kategóriájában.

Az alkotás minden várakozást beteljesített! A jelölésből Oscar- díj lett!

Ez az elismerés a negyedik magyar Oscar-díj A légy, a Mephisto, és a Saul fia után.

Deák Kristóf a feleségének, a szüleinek, a stábnak és természetesen a gyerekeknek köszönte meg a díjat, hangsúlyozva, hogy a gyermekek a boldogabb jövő kulcsai, ők tehetik jobb hellyé a világot. Neveljük úgy őket, hogy büszkék lehessünk rájuk – hangsúlyozta a rendező.

A film egy kislányról, Zsófiról szól, aki új iskolába kerül. A suli kórusát egy ambícióktól fűtött tanár (a Jászai-díjas színműész, Szamosi Zsófia alakításában) irányítja, aki a legjobb kórust szeretné kinevelni. A gyerekek viszont csak énekelni szeretnének, és ez előbb-utóbb összeütközéshez vezet. Zsófit és új barátnőjét két gyerek színész, Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya alakítja. Producere a rendező mellett Udvardy Anna volt. A Mindenki korábban Tokióban és Chicagóban nyert fesztiváldíjakat, sőt Berlinben is díjazták, ami lehetővé tette, hogy az Oscarért is indulhasson.