Új szakrendelés a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központban


Az addiktológia szenvedélybetegekkel foglalkozó tudományág, egészségügyi szakterület. Leginkább kábítószer –, alkohol ­­­- és gyógyszerfüggő betegekkel foglalkoznak.

Ez az ellátás mostantól Sümegen is elérhető, Dr. Herpai Margit pszichiáter szakorvos rendelésén a Járóbeteg Szakellátó Központban. A doktornő mellett szociálpedagógus és pszichiátriai szakasszisztens segédkezik, szükség esetén pszichológust is tudnak biztosítani.

Rendelési idő: minden héten csütörtökön 8 és 11 óra között.

A rendelés elnevezése: Addiktológiai gondozó

 

A gyógyulni akarók számára járóbeteg rendszerben történő addiktológiai ellátást biztosítunk. A betegek igényeihez alkalmazkodva rövid- és hosszútávú gyógyszeres, illetve pszichoterápiát végzünk egyéni és családterápiás formában. Intézményünkben az ellátás ingyenes.  TAJ-kártya elengedhetetlen hozzá, mivel a rendelés a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott. Intézményünkre is vonatkozik az orvosi titoktartás kötelezettsége. Beutaló nem szükséges. Lehetőség van a hatóságon keresztül vállalt elterelés elvégzésére is.

A felnőtt rendelés mellett minden héten csütörtökön 11 és 12 óra között Gyermek- és ifjúságaddiktológiai szakrendelést is biztosítunk.

Várjuk olyan 10-18 év közötti gyermekek és fiatalok illetve szüleik, törvényes képviselőik jelentkezését, akiknél előfordul a következő problémák valamelyike: alkohol, kábítószer, dohányzás probléma, gyógyszer, szerencsejáték, Internet, mobiltelefon, egyéb viselkedéses függőségek, táplálkozási zavarok. Az ellátás ingyenes. Beutaló nem szükséges, csak TAJ-kártya. A titoktartás vonatkozik erre a rendelésre is.

 

Időpont egyeztetés és további információ:

Nagy Krisztina -0688/421-857 – +36-70/634-60-56