Új fogorvosi szék önkormányzati beruházással


Új fogorvosi szék önkormányzati beruházással

Új, modern fogorvosi székkel gazdagodott a járóbeteg szakellátó központban működő fogorvosi rendelő. Az önkormányzat biztosította az eszközvásárlás finanszírozását. Hosszú távon ez tűnt jó megoldásnak, hiszen a régi széket folyamatosan javítani kellett. A betegek augusztus közepe óta már a különböző fogkezelési lehetőségeket ebben a kezelőegységben vehetik igénybe.

Ez már nem egyszerűen fogorvosi szék, hanem komplett kezelőegység. Nagyszerű műszaki megoldások jellemzik és esztétikus, szép külalak. Az orvosnak minden a keze ügyébe esik, nem kell forgolódnia, felállnia a kezelések közben. Az ülőrésze egyszerűen megemelhető, a betegek magasságához alakítva. Nagyban segíti a fogorvos munkáját az elszívó, külön motorral. Van sebészi elszívó is. A műszerkonzol 4 műszert tartalmaz, ebből kettőt még a régiből szereltek át, azok még használhatók. A világítás is modern, és nagyon egyszerűen működtethető.

A régi gép gyakran meghibásodott, ezért merült fel az új gép vásárlásának gondolata, melyet a sümegi önkormányzat Képviselő- testületet a polgármester javaslatára egyöntetűen támogatott.

Átlagosan havonta 300- 350 fő veszi igénybe az ingyenes fogorvosi ellátást Sümegről és a környező településekről. Mostantól barátságos környezetben ez a modern kezelőegység segíti őket a  gyógyulásban.