„Tót Endre utca” a Művészetek Völgyében – Ajánló


„Tót Endre utca” a Művészetek Völgyében – Ajánló

Tüntetés / Kitüntetés / Semmi

Az ismerős fogalmak a 2017-es nagyszabású Artpool projekt hívószavai, melyek egyúttal a sümegi születésű, idén 80 éves, Kossuth -díjas fluxus művészt, Tót Endrét is megidézik, 2017.07.21. és 30. között Kapolcson, a Művészetek Völgyében.

Sok szeretettel ajánljuk a Szépművészeti Múzeum és az Artpool Alapítvány együttműködésével létrejövő rendezvényt, melynek helyszíne a Kossuth u. 55-től (K55) a Kossuth u. 51-ig (51-es körzet) terjedő terület, a Tót Endre utca.
Az 51-es körzet bejáratainál TÓT 80 feliratú trikolor emlékzászlók lobognak; Tót művek kópiái, és videódokumentumok láthatók a borostyánház szoba-konyhájában és a pince kiállítóban is.

A fedett udvarban kétoldalas Zéró/Semmi tüntetőtáblák lógnak (melyek leakaszthatók az alkalmi tüntetésakciókhoz).
Semmi idézetek olvashatók az 51-es körzet egész területén –
táblákon és cetliken, fákon, tárgyakon, falakon – Albert Einsteintől, Tandori Dezsőtől, Vilém Flussertől, Hamvas Bélától, Kossuth Lajostól, Martin Luther Kingtől és másoktól.

Semmi mozi a pajtában – 3-4 perces videóanyagokkal (nem élhetünk semmi nélkül!).

Mindez egy hangzó térben, ahol a legváratlanabb helyekről szóló hanganyagok által megidézett különböző hangzáskultúrák helyspecifikusan és kontextuálisan fogják egybe a teret, vezetik a látogatót egyik helyszínről a másikra, kiragadva őt a fesztiváli kavalkádból.

A helyszínen olvasható könyvekből, katalógusokból további információk nyerhetők a kiállítással és az Artpoollal kapcsolatban.

És végül a szaletliben bárki ingyen feliratozhatja a trikóját az; 51-es stencillel.

Az 51-es körzet naponta 10-től 18 óráig, a K55-ös kiállítótér 18-tól 20 óráig látogatható 2017.07.21. és 30. között a Művészetek Völgyében, Kapolcson.