Több mint 50 kilogramm kábítószer – nyolc gyanúsított


Több mint 50 kilogramm kábítószer – nyolc gyanúsított

 

A tapolcai rendőrök kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklás miatt folytatnak eljárást nyolc férfi ellen, akiktől összesen több mint 120 millió forint utcai forgalmi értékű marihuánát foglaltak le.

A rendőrségre 2017. év elején érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy Nemesgulácson több fiatal feltehetőleg kábítószert fogyaszt. Több hónapos nyomozás eredményeként a tapolcai rendőrök 2017. június 17-én összehangolt akció keretében négy férfit fogtak el a településen, majd állítottak elő a Tapolcai Rendőrkapitányságra, akiket kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A 22 éves B. Attila, a 21 éves B. Olivér valamint a 24 éves Cs. Bertold és a 21 éves M. László nemesgulácsi lakosok szabadlábon védekeznek.

A további nyomozás során felmerült adatok alapján négy kábítószer-kereskedő került a tapolcai rendőrök látókörébe, akiket az egyenruhások 2017. június 18. és június 20. között fogtak el és állítottak elő a helyi rendőrkapitányságra, majd hallgattak ki gyanúsítottként.

Az 55 éves monostorapáti B. Nándortól 2017. június 19-én és 20-án közel 50 kilogramm, főként zöld növényi törmeléket foglaltak le a nyomozók, melyek egy része az előzetes szakértői vélemény szerint kábítószernek minősül, és utcai forgalmi értéke több mint 120 millió forint. Ezen kívül kábítószer termesztéshez használt eszközöket és tárgyakat is lefoglaltak.

Az eljárásban kábítószer birtoklás vétség elkövetésének meglapozott gyanúja miatt kihallgatott négy férfi szabadlábon védekezik.

Nándor monostorapáti, a 23 éves H. Krisztián tapolcai, a 25 éves J. Roland és a 48 éves F. Sándor nemesgulácsi lakosokkal szemben – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tapolcai Rendőrkapitányság. A nyomozók mind a négy gyanúsítottra vonatkozóan előterjesztés tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2017. június 19-én, valamint 2017. június 22-én elrendelt.