TÁNCMŰVÉSZET SÜMEGEN


A Balance Táncegyüttes 2015 szeptemberében alakult. Az együttes három csoportot ölel fel. Óvodások, alsó és felső tagozatosok alkotják. Komplex táncfoglalkozások keretein belül sajátítják el a tánc alapjait. Balettet, modern táncot, kontaktot, musical táncot tanulnak. Az órák egy kis színészmesterséggel, fejlesztő, stressz-csökkentő játékokkal és képzőművészetekkel egészülnek ki.

 

Broadway Táncegyüttes

Oláh Tamás és Forgács Márta nyolc éve tanítják a csapatot ebben a formában. Többféle műfajban is dolgoznak, mint pl: sztepp, rock&roll, jazz és természetesen balett. Oláh Tamás külföldi tánckurzusokon is részt vett, ennek eredményeként egy amerikai stílust hozott, amit ők csak Alvin Ailey-nek hívnak. Ezeken kívül a jelnyelvet is felhasználták néhány koreográfiájukban, melyekkel nagy sikert arattak fellépéseik során. Nagyon összeszokott a csapat, akik nagyon jól tudnak együttműködni és koncentrálni az adott feladatokra. Az elmúlt években rengeteg díjat, különdíjat hozott el a csapat különféle versenyekről. Táncosok: Dömötör Tímea, Gergely Piroska, Kautzky Edit, Kautzky Rita, Kovács Petra, Lenner Illés, Mustos Dóra, Reicz Virág, Réfi Koletta, Varga Dorina , Varga Martina

 

Just Dance Club

A sümegi Just Dance Club 2008 óta működik. Szenvedélyes, tüzes műsoraikat modern-latin táncok széles palettája színesíti: cha-cha-cha, szamba, rumba, jive, illetve salsa. A táncparkett ördögeként a fiúknak is lehetőség nyílik megmutatni tánctudásukat a társastánc csoportban. Szóló műfajként is élvezhetik a vérpezsdítő, fergeteges latin zenéket és táncokat azon lányok, akiknek nincsen párjuk. Lányformációs csoportban kamatoztathatják tudásukat.

Sümeg Néptáncegyüttes

  1. november 28-án alakult. A népi hagyományokat tisztelő, néptáncot kedvelő gyermekekből és felnőttekből álló együttes azóta folyamatosan tevékenykedik – kisebb változásokkal – Sümeg városában, mint amatőr művészeti csoport.
    Az együttes összetétele jelenleg négy korcsoportra oszlik:
    – óvodás csoport
    – alsó tagozatosokat foglalkoztató gyermek csoport
    – felső tagozatosokból álló ifjúsági csoport
    – és végül a középiskolások és felnőttek csoportja.
    Minden korosztálynak lehetősége nyílik a magyar tánckultúra megismerésére.
    Az együttes fő célkitűzése: a nemzeti hagyományok megőrzése, ápolása; a néptánc ismeretének elsajátítása, a tájegységek táncainak, népviseletének, népzenéjének megismerése, megismertetése; néptánc koreográfiák elkészítése, nívós rendezvényeken történő bemutatása; kulturális élet színvonalának emelése; Sümeg város népszerűsítése; a szabadidő hasznos eltöltése; egészséges életmódra nevelés.

A ZAHIRAH kezdő hastánccsoport 2015 szeptemberében alakult. Nagy lelkesedéssel és kitartással gyakorolnak. Céljuk az orientális tánc sokszínűségének és szépségének mélyebb felfedezése.

A ZAFIRAH Hastánccsoport 2005-ben alakult. Számukra a hastánc egy olyan felszabadító önfeledt érzés, mellyel teljesebbé válik női létük. Nem csak a próbák és az előadások alkalmával találkoznak, a magánéletben is jó barátnők. Műsoraikkal az életörömöt, a női összetartást és az értékes, minőségi kulturális szórakozás élményét közvetítik a nézőiknek. Versenyeken is szívesen részt vesznek, már 33 arany, öt ezüst és öt bronz minősítéssel büszkélkedhetnek. Legutóbb a győri Arrabona Hastánc Fesztiválon értek el arany minősítést és különdíjat.