Sümegtrail másodszor is Sümegen


Sümegtrail másodszor is Sümegen

Második alkalommal is sikert hozott Sümeg futóversenye, a most már közismert Sümegtrail. Három távon mérhették össze erejüket a futók, valamint idén kerékpáros versenyzők is indulhattak. A közel 200 sportoló jó hangulatú, szervezett viadalon vehetett részt, ahol a sportszerűség és a közösségi szellem dominált.

Korán megélénkült a Kisfaludy tér szeptember 2-án, szombaton. Az őszre hajló, borongós időben a közösségi rendezvényekhez kialakított terepet most sportos közönség vette birtokba.

A versenyzők elmélyülten készülődtek. Megtörténtek az utolsó nevezések, átvették a rajtszámokat, valamint a támogatók által biztosított ajándék és túlélő csomagokat.  A kerékpárosok különleges színfoltjai voltak a II. Sümegtrailnek, a futók mellett ők is beszálltak idén a küzdelembe.

A terepfutás és kerékpározás Sümegen fantasztikus terepen honosodott meg, hiszen különösen a 21 km-es útvonal nevezhető történelmi túrának, vadregényes szakaszokkal, veszélyes dűlőkkel, fő nehezékként, de ezzel együtt fő különlegességként a várba való fel és lejutással és mindehhez társul a táj utánozhatatlan szépsége. Ezekből azért a 8 km- esek és a csemege távosok is kaphattak ízelítőt. Ráadásként – és ez sem utolsó szempont – mindezt élvezhette az a sok- sok családtag, barát, akik elkísérik a versenyzőket. Indultak szép számmal a helybeliek közül, de sokan jöttek a környékről és messzebbről is. A Sümegtrailnek már híre van, a tavalyi nagy sikerű kezdéssel berobbant a népszerű futóversenyek táborába.

Köszöntötte a versenyzőket a város polgármestere is. A sportos rendezvény remekül illeszkedik a rendezvénykínálatba. Évek óta azon dolgoznak – mondta -, hogy minél több programot biztosítsanak. Van egy olyan szelete ennek, amit eddig nem nagyon használtak ki, de most már jó úton járnak. Sümeg környezete a ilyen versenyekre nagyon alkalmas, akár triatlon versenyek megrendezésére is. Ez a helyszín minden szempontból csodálatos, a verseny előtt és után is el lehet tölteni az időt, lehet ismerkedni a várossal.

Kovács László, a Térségi Vállalkozók Egyesületének elnöke a tagság és a civilek együttműködését emelte ki, valamint utalt a szervezés nehézségeire, mint például a kiszámíthatatlan időjárásra.

Bár most már utólag tudjuk, éppen addig tartotta magát a szeptemberi eső, míg a verseny lezajlott és az eredményhirdetést is megtartották. Utána meg már eshetett is kedvére.

Az egyéni készülődések mellett következett a közös zumbás bemelegítés. Ez ellazítja az izmokat és jókedvre deríti az esetlegesen feszült versenyzőket a nagy megmérettetés előtt. Aztán elhangzottak az utolsó instrukciók a szervezők részéről, és következtek a rajtok. Kategóriánként indították idén a futókat.

A hosszú kilométerek után pedig a szervezők gondoskodásának köszönhetően mindenki pótolhatta a kalóriákat jófajta gulyáslevessel. Majd következett az eredményhirdetés, a díjak, érmek kiosztása. Mert ugyan a résztvevők többségének a tisztes helytállás volt a célja, a választott táv teljesítése, de a versenyzői virtus is ott lakozik mindenkiben.

Különlegessége volt a versenyzésnek a chip-es rendszer, a befutó után hamar megtudhatta mindenki az elért eredményét. A rajtvonalnál olvasta le a rendszer a rajtszámba épített chip-et, beérkezéskor a számítógépes rendszer kezelte az eredményeket.

A főszervező, Iván Anita így összegezte a versenyt: úgy érzem, jól sikerült a verseny. Kicsit több emberre számítottunk, a tavalyi sikeren felbuzdulva. Talán az időjárás tántorított el többeket. 187 nevezőnk volt, a biciklis táv is jól sikerült. Pozitív visszajelzéseket kapunk, elsősorban a családias jelleget emelik ki. Önként jelentkező segítőink voltak, közösen jártuk le egy túra keretében mi is a 21 km-t, hogy mindannyian tudjunk segíteni az eligazodásban. Csapatépítésre is kiváló volt!

Sümeg ismét bizonyította rátermettségét, most a terepfutó és kerékpáros versennyel. Ismét több százan gazdagodtak közösségi élménnyel és a lefutott, letekert kilométerekkel, vagy kísérőként a város hangulatát megízlelve. Hajrá, jövőre is!

Eredmények:

http://live.darktiming.hu/races/9092-ii-sumeg-trail

Csemege kategória:

1. Lents Barnabás

2. Nánásy Máté

3. Orbán Gergő