Sporthírek


Sporthírek

Foci
MEGYEI 1. o. BAJNOKI LABDARÚGÓ MÉRKŐZÉS ! MAGYARPOLÁNY – SÜMEG – Végeredmény: 1 : 6 – Félidei eredmény: 0 : 1 A vendég csapat azonnal támadólag lépett fel, ők irányították a játékot. A 20-ik percben még a kapufa mentette meg a hazaiakat a góltól, de a mezőfölény a 40-ik percben a vendégek részéről góllá érett. A második játékrészre határozottabb Magyarpolány jött ki, de csak a szépítő gólig jutottak, viszont a sümegiek további gólokkal növelték előnyüket. Összegezve: a bajnoki tabellán a felzárkózás miatt nagyon fontos mérkőzést nyertek a sümegiek. A vendég csapat végig dominált és ilyen arányban is megérdemelt a győzelmük, a végig becsülettel küzdő magyarpolányiak felett !
Góllövőink: Reicz Csaba, Mayer Dávid, Révész Adrián, Makkos Attila / 2 / Bujtor Béla. Jók: Hegedűs Dániel, Karika Ákos, Makkos Attila, Reicz Csaba.
Röpi:
Sümegi RE – Székesfehérvári MÁV Előre SC 2:3 (15, –16, –20, 22, –13)
Mesébe illően kezdett a Sümeg, akik Péter Benedek remek nyitásainak köszönhetően behozhatatlan előnyre tettek szert az első szettben.
A második játékrészben viszont fordult a kocka és a vendégcsapat akarata érvényesült. Nyitásban és nyitásfogadásban egyaránt romlott a hazai csapat teljesítménye. Harmadik játszmában a csapatok fej-fej mellett haladtak, de azellenfél a végjátékban összeszedettebb volt. A negyedik etapban is folytatódott a szoros küzdelem és a hazai csapat egyenlített.

A mindent eldöntő, ötödik játékrészben a MÁV 10:5-ös, majd 12:8-as előnyben is volt, de végül „csak” 15:13 arányban nyert, és két ponttal gazdagodott a 110 perces ütközet végén. A sümegi Kaposi Tamás 25 pontot szerzett.

Sümeg: Nagy P. 4, Balla Sz. 3, Erki 14, Sow 6, Péter B. 7, Kaposi 25. Csere: Sárközi (liberó), Csike. Vezetőedző: Tamás Zoltán.

Székesfehérvár: Tóth A. 7, Balogh P. 12, Stefanovics 20, Németh Zs. 17, Neukum 11, Damsits. Csere: Nagy Á., Takács M. (liberók), Szőke, Nagy B., Náhol. Vezetőedző: Németh Ödön.

Futás:

3 sümegi induló a Spar Maratonon

3 sümegi futó is képviseltette magát a 32. Spar Budapest Maraton Fesztiválon Nagy Miklós, Kustos István és Borbély István személyében.

Borbély Istvánnak, aki idén kora tavasztól kezdett el igazán futni, ez volt az első maratonja, amit nagyon jó idővel, 3 óra 58 perc 09 másodperces eredménnyel teljesített.

István szerint a táv nehéz és kemény volt. A megszokott félmaratoni távig, amit már jó párszor lefutott, nem volt gond, de 26 km után már várta a végét. Nagyon meleg volt, lába is begörcsölt egy rossz mozdulattól és a kitűzött időt is el kellett engednie, a befutás volt a lényeg , ami sikerült is. “Hatalmas élmény maratonistának lenni”. -mondta

Kustos István ideje 03.58.13, Nagy Miklósé pedig 03.33.33.

Gratulálunk mindhármuknak!