Sporthírek – Röplabda


SPORTHÍREK

Röplabda

Az NB I-es csapat vasárnap drámai csatában, néhány kétes bírói döntésnek köszönhetően, feszült hangulatban 2:3-ra kikapott Pécstől. Következő mérkőzésük 11-én lesz, hazai pályán , a rájátszás meccsein. 12 órakor Pécs ellen játszanak ismét, 14 órakor Debrecen- Pécs mérkőzés, 16 órakor  pedig Sümeg- Debrecen. Várjuk a lelkes szurkolókat dobbal, síppal, nádi hegedűvel!

Izgalmas mérkőzésnek lehettek szemtanúi, akik kilátogattak vasárnap a Sümeg-Pécs NB I-es férfi röplabdamérkőzésre. Mindkét együttes felfokozott lelkiállapotban volt, hiszen a 8. hely megszerzése a cél.

A pécsiek ennek érdekében visszahívták két rutinos játékosukat, Dr. Horváth Balázst és a sümegi kötődésű Kaszás Zoltánt. Így megerősödve utolsó három mérkőzésüket megnyerték és bizakodóan tekintettek a Sümeg elleni mérkőzés elé is. A hazaiak részéről nem volt ilyen szerencsés a helyzet. Soós, Szabó és Hartinger még mindig sérült, Madár pedig külföldön tartózkodik. Sárközi szombaton megsérült a serdülő elődöntőn, de még így is vállalta a játékot.

Az első szettben felváltva szerezték a pontokat a csapatok. Ezt a részt hazai részről Kaposi kiváló támadásai és mezőnymunkája, az ellenfélnél Kaszás pontos védekező munkája jellemezte. Ez megerősítette a vendégeket,játékuk magabiztosabb lett, így az első szett eredménye: 18:25, vagyis 1:0 a vendégek javára.

A második rész az előzőhöz hasonlóan folytatódott.

Dolgos, Kaposi küzdött, Sárközi pedig derekasan helytállt. Iván, Nagy, Kotin és Illés igyekezett felzárkózni, de nyitás és támadáshibák voltak játékukban, ez elbizonytalanította őket. A második technikai szünet után Nagy jó nyitásokkal, támadásokkal sokat hozzátett. A bíráskodással egyik csapat sem volt elégedett, így a feszültség egyre nőtt.  Hatalmas küzdelem a pályán, hangos dobszó és bíztatás a nézőtérről, a bíráskodással elégedetlen játékosok jellemezték a második részt. A végjáték itt is a pécsieknek ment jobban. A vége 17:25. 2:0 a vendégeknek.

A harmadik szettben már végig a Sümeg uralta a játékot. Dolgos jól irányított, Kaposi hatalmas erejű ütésekkel, nyitásokkal bombázta az ellenfelet. Sárközi jól védekezett. 25:17 lett a végeredmény. 2:1 az állás, a hazaiaknak sikerült talpra állni.

A negyedik szettben Kaposi már hármas blokkokat kapott, de taktikusan, okosan így is megoldotta feladatát. Nyitásai elemi erővel értek az ellenfél térfelére. Lendületet kapott a csapat. Nagy Péter kiválóan szervált, ebben a részben a serdülő korú fiatalok is felzárkóztak, jó csapatmunka alakult ki. A 23. percben25.20-ra zárult ez a játékrész, 2: 2, így a hazaiak joggal bizakodhattak a győzelemben.

A döntő szett elején mégis a pécsiek kezdtek jobban. Ez nagy különbség egy 15 pontos  végjátékban. Kétes bírói ítéletek hatására a csapat egyre feszültebb,Kaposi, mint csapatkapitány többször is magyarázatot kér, de az eredmény csak egy sárga lap lett. Hatalmas feszültség a pályán és a nézőtérről a felháborodás hangja töltötte be a termet. Az esemény utána sümegiek igyekeztek a mérkőzésre koncentrálni, a szurkolók fokozott erővel bíztatták csapatukat,de a mérkőzés a vendégek javára dőlt el, 9:15, vagyis  3:2 a pécsiek javára.

A 8.helyért folyó mérkőzéssorozatból még három hátravan, a vezetőség reméli, hogy Soós András az utolsó két fordulón bevethető lesz és Madár Máté is részt tud venni a küzdelmekben. Magabiztos, pontos játékuk rendkívül hiányzik. Sajnáljuk, hogy a bajnokság végére fogyott el a csapatunk, de elismerés jár azoknak a fiataloknak, akik utánpótlás koruk ellenére bevállalták helyettesítésüket.

Utolsó felnőtt sümegi forduló 11-én, szombaton lesz. 12 órakor a Pécs, 16 órakor a Debrecen ellen játszunk. Szeretnénk, ha minél többen jönnének szurkolni csapatunknak!