Nyugat- magyarországi régiós központ mezőgazdasági gépkereskedelemben


Az ipari parkban népes számú érdeklődő gyűlt össze, sokan voltak kíváncsiak az új létesítmény kínálatára. Elsősorban természetesen a gazdálkodók érdeklődtek a munkagépek iránt. A protokolláris vendégek pedig azt üdvözölték, hogy a város egy újabb kínálatot tud felmutatni, ráadásul ezek a termékek az egész nyugat- dunántúli keresletet ki tudják elégíteni.

Végh László polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, ismét egy fontos dátum ez. A most elindított vállalkozási tevékenységek zászlóshajói, előhírnökei Sümeg jövőjének. Ettől a komplexumtól mindössze néhány száz méterre, a tervek szerint jövő évtől a habüveggyár kezdi majd meg a működését. Ez lesz majd az első termelőüzem az ipari parkban.

Olyan cég ez – utalt a komplexum vállalkozóira -, amelyre számíthatnak nemcsak a környékbeli, hanem a távolabbi gazdálkodók is. Sümeg ennek révén a mezőgazdasági gépek területén Nyugat- Magyarországnak az egyik központja lesz. Aki gépet, traktort akar vásárolni, annak elsőként Sümegre vezet majd az útja.

Marczin Zsolt, az AgroBoma  és a TOriens Kft. ügyvezetője elmondta, piackutatást végeztek, felmérték, hogy milyen potenciál van ebben a területben. Sümeg ebből a szempontból is fontos területek középpontjában helyezkedik el.  Elsősorban a lengyel gyártású Ursus traktorok viszonteladói lesznek, ezen kívül a Belorus termékeket részesítik előnyben. Köszönetet mondott az ügyvezető a  városnak a fogadókészségért, és reményét fejezte ki a hosszú távú együttműködésért.

Részletes híradás a Sümeg Városi Televízió március 8-i híradójában látható majd.