Mikulás, Mikulás, Kedves Mikulás!


Mikulás, Mikulás, Kedves Mikulás!

 

Idén is nagy izgalommal várták az óvodás gyermekek a Mikulás érkezését. A találkozást komoly készülődés előzte meg. Már november végétől kedves Mikulás-váró versikék, dalok csendültek fel, és a gyermekek rajzain, barkácsolásaik folyamán előkerültek a jó öreg Mikulást felidéző formák, képek. Közösen feldíszítettük a csoportszobát, a folyosókat, ablakokat, a polcokon megjelentek a Mikulás mesekönyvek. A galériából sem maradhattak ki ezek a kedves tárgyak, amelyek a Mikulást idézték fel. Köszönjük a kollégáknak is, akik feldíszítették!

Nagyon fontos a folyamat, amíg elérkezünk az ünnephez, de amikor a Mikulás csengőjét meghalljuk és kopogtat az ajtón, mindig nagyon izgalmas, csodálatos pillanat.

Az idén is két Mikulás teljesített, mert a korábbi évek tapasztalata, hogy így kevesebb a várakozási idő. Zsigmond Péter az alsó folyosón, Piszter Csaba a felső folyosón levő csoportokban lepte meg a gyermekeket. Az egyik gyermek a csoportomban dicsérte a kedves hangját a Mikulásnak. Örült mindenki az ajándékoknak, bár egy kis jelképes virgács mindenki zsákjába került.

Mi felnőttek is kaptunk csokoládét, köszönjük szépen! Jó volt együtt örülni! Nagyon jó Mikulás ünnep volt a Kompanik Zsófia Óvodában és Bölcsődében!

Papp Lászlóné

óvodapedagógus